svaki dan, 12.00 – 20.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Kako (p)ostati zdrav?

Osim brige oko koronavirusa koja nas opterećuje zadnjih sedmica, jako je važno da mislimo na svoje zdravlje u kontekstu cjelovitosti, za vrijeme i poslije koronavirusa.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Smatramo da možete pronaći dosta korisnih informacija, u različitim medijima, o tome kako se zaštiti od koronavirusa, šta uraditi ako se zarazite tim virusom ili neko u vašoj blizini i u konačnici, dostupne su vam informacije o rasprostranjenosti ovog virusa u našoj zemlji i u svijetu. Ono čime ćemo se mi baviti u sedmici koja slijedi, sve do 7. aprila, Svjetskog dana zdravlja, jeste pitanje prevencije i jačanja zdravlja te kako iskoristiti proljeće za stjecanje novih zdravstvenih navika.

Javljat ćemo se svaki dan s malim podsjećanjem šta možete uraditi za svoje zdravlje, kako se pokrenuti i održati na putu promjene zdravstvenih navika koje vam nisu od koristi. A vi nam pišite šta ste uveli od novih navika i šta vam pomaže da ostanete ustrajni.

Ušli smo u 20. godinu rada CEI Nahla i sve ove godine nastojimo da vas potaknemo da više razmišljate o zaštiti fizičkog i psihičkog zdravlja i načinima kako da ga unaprijedite i postignete ono što se u definiciji zdravlja kaže: Stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja.

Prvi članak iz serijala “Kako (p)ostati zdrav?” možete pročitati OVDJE.

Članke iz serijala “Kako (p)ostati zdrav? možete pročitati klikom na odgovarajuće dugme ispod.