fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Kako (p)ostati zdrav – dan VII

Najveći dio otrova koje unesemo u svoje tijelo biva putem hrane, najveći dio otrova koje unesemo u svoj um je putem briga i anksioznih misli, a u dušu putem ružnih misli o drugima i nemajući svrhu svog postojanja.

Pripremila Azra Ibrahimović, voditeljica Nahlinog psihološkog savjetovališta

DETOKSIKACIJA DUŠE

Za detoksikaciju duše potrebno je napraviti samo nekoliko koraka svaki dan:

  • Probuditi se ujutro i biti zahvalan na tome;
  • Svaki novi dan dati sebi šansu za novi početak;
  • Pronaći barem zrno dobra u svakoj osobi koju taj dan sretnemo;
  • Svaki dan uraditi nešto dobro za osobe u svom okruženju, za one koji trebaju našu pomoć i za sve živo što nas okružuje;
  • Pronaći svrhu u životu koji nam je dat jer smo suviše dragocjeni da kroz ovaj život prođemo samo tako bez traga;
  • Osloniti se na svoju duboku vjeru i uvjerenje da nismo sami i prepušteni sami sebi.

Što više čistimo svoju dušu više osjećamo smirenost i zadovoljstvo, koji nisu uvjetovani samo onim što se dešava izvan nas nego i onim što je u nama.

Prisjetite se svoje svjesne, pozitivne i konstruktivne misli iz prvog dana Sedmice zdravlja, prođite kroz analizu koju ste vodili prethodnih 6 dana, nastavite s detoksikacijom tijela, uma i duše i neka ovo proljeće bude proljeće vaše promjene. Neka vaši koraci na putu promjene budu mali, ali ustrajni, radije nego veliki, ali kratkotrajni. Živite svjesno i odgovorno prema sebi, ljudima oko sebe i prirodi koja nas okružuje. Sve dobro koje uradimo postaje dio koncentričnih krugova koji uzrokuju da se dobro opet vrati onome ko ga je pokrenuo.

Danas, na Svjetski dan zdravlja, koji kao jedan od glavnih ciljeva ističe promociju prevencije i jačanja zdravlja,  Nahla, kao i prethodnih 20 godina nastavlja biti vaš stalni podsjetnik na značaj brige za zdravlje i na to da je prevencija važnija od liječenja. Budite nam zdravi i sretni!

Prethodni članak iz serijala “Kako (p)ostati zdrav?” možete pročitati OVDJE.