fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

NAHLIN PROGRAM STIPENDIRANJA

O PROGRAMU STIPENDIRANJA

Od svog osnivanja početkom 2000. godine u Centru za edukaciju i istraživanje „Nahla“ prepoznali smo značaj brige za buduće generacije od kojih očekujemo da će preuzeti i nastaviti rad na razvoju i unapređenju naše zajednice.

Kroz program stipendiranja rad na izgradnji ličnih i profesionalnih kapaciteta mladih djevojaka koje pohađaju naše edukacijske programe upotpunjavamo pružanjem dodatne podrške i osiguravanjem stipendija koje im olakšavaju svakodnevne izazove u ključnoj fazi kada uče i razvijaju svoje potencijale.

Naš program stipendiranja prolazio je različite faze i mijenjao formu tokom godina, paralelno s razvojem naših kapaciteta i programa, ali je njegova svrha ostajala ista – prenijeti Nahlino bogato iskustvo u radu i djelovanju u nevladinom sektoru na mlađe generacije i izgrađivati kvalitetne pojedinke koje će biti spremne pozitivno djelovati u svom okruženju.

Brojne Nahline stipendistice tokom prethodnih decenija postale su vrlo posvećene i korisne članice društva, a mnoge od njih nastavile su pružati svoju podršku mlađim generacijama kako kroz mentorstvo, tako i kao donatorke Nahlinog programa stipendiranja.

KAKO SE PRIKUPLJAJU I I DODJELJUJU STIPENDIJE?

Sredstva za stipendije tokom prethodnih 20 godina osiguravana su iz različitih izvora, kroz organiziranje bazara i drugih događaja, uz pomoć organizacija i pojedinaca/ki iz cijelog svijeta, a posebno uz podršku žena iz bh. dijaspore, ali i žena iz različitih mjesta iz cijele BiH koje smo ohrabrivali da u lokalnim zajednicama grade mrežu solidarnosti s mlađim djevojkama, studenticama i tako ulažu u budućnost svoje zajednice.

Od 2020. godine Nahlin program stipendiranja u potpunosti ovisi o uplatama individualnih donatora, fizičkih osoba koje žele biti dio procesa izgradnje kvalitetnih pojedinki koje kroz svoj angažman donose vrijednost više u okruženje u kojem žive.

Sredstva prikupljena tokom godine dijele se na određen broj stipendija, zavisno od ukupnog iznosa prikupljenih sredstava i dodjeljuju se, u vidu jednogodišnje stipendije u 10 mjesečnih rata, najprosperitetnijim društveno aktivnim studenticama koje pohađaju Nahline programe za mlade, koje bira komisija posebno uspostavljena u tu svrhu.

#uključise

Ako želiš u našem društvu ostaviti vlastiti trag trajnog dobra i posijati sjeme pozitivnih promjena kod budućih generacija, postani i ti dio Nahline mreže podrške društveno aktivnim studenticama na neki od sljedećih načina:
NAČIN PLAĆANJA IZ BOSNE I HERCEGOVINE

PUTEM BANKE, ELEKTRONSKIM ILI MOBILNIM BANKARSTVOM:

Primalac: CENTAR ZA EDUKACIJU I ISTRAŽIVANJE “NAHLA”
Džemala Bijedića 122
71 000 Sarajevo
033 710 650
Broj računa: 141 001 000 1745292
Banka: BBI
Svrha uplate: Stipendije

NAČIN PLAĆANJA IZ INOSTRANSTVA

1. PUTEM PAYPALA

UPLATA ZA PROGRAM STIPENDIRANJA, ODABERITE IZNOS

2.PUTEM DEVIZNOG RAČUNA U EUR VALUTI

VAŽNA NAPOMENA: Ukoliko odaberete ovaj način plaćanja, molimo vas da prije toga s bankom provjerite visinu troškova provizije, kako provizija ne bi premašila uplaćeni iznos.

Račun i banka:
BBIBBA22XXX
BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO
SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA

Korisnik:
NAHLA CEI
DŽEMALA BIJEDIĆA 122, SARAJEVO
BOSNA I HERCEGOVINA

IBAN/Account number: BA391413065310095020
Korespondentna banka: UNICREDIT BANK AUSTRIA
Zemlja korespondentne banke: Austrija
SWIFT/BIC BKAUATWW
Račun broj: 10020203955