fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Kurs španskog jezika A1.1. - nastava u učionici

Naučite španski jezik, drugi najrasprostranjeniji jezik na svijetu koji govori više od 550 miliona ljudi na svijetu!

Španski jezik je veoma melodičan jezik i brzo se usvaja. Možete ga čuti gotovo svuda i biti s njim u stalnom kontaktu.

On je zvanični ili nacionalni jezik u dvadeset zemalja svijeta: Španiji, Argentini, Boliviji, Čileu, Kolumbiji, Kostariki, Kubi, Dominikanskoj Republici, Ekvadoru, Ekvatorijalnoj Gvineji, Salvadoru, Gvatemali, Hondurasu, Meksiku, Nikaragvi, Panami, Paragvaju, Peruu, Portoriku, Urugvaju, Venecueli.

Potječe originalno iz latinskog, jezika Rimljana, pa se smatra jednim od najromantičnijih jezika svijeta, strastvenog i emotivnog zvuka.

U ovom ciklusu u ponudi je 1. stepen kursa (A1.1.). Svaki stepen se sastoji od 22 časa (nastava se odvija radnim danima, u večernjim terminima).

Prednosti naših kurseva:

U ovom ciklusu u ponudi je 1. stepen (A 1.1.) u sljedećem terminu:

  •   utorkom i četvrtkom, od 17.30-19.00h
Trajanje: 2. februar –  9. mart 2023.
 

Predavačica: Džana Branković, prof. španskog i arapskog jezika

Prijave: putem prijavnog FORMULARA. Uplatu možete izvršiti do popune mjesta, na našem info desku, svakim danom, osim subote, od 12 do 20h ili online putem (detalje o ovom načinu uplate možete dobiti putem e-maila edukacija@nahla.ba). Mjesto na kursu se osigurava po redoslijedu uplate.

Cijena po stepenu: 150 KM*
*U cijenu je uračunat PDV.

Šta je sve uključeno u cijenu kursa:
• 22 časa nastave (11 susreta po 90 minuta)
• Materijali za nastavu (osim udžbenika)
• Završni test
• Izrada certifikata

Detaljne upute o pravilima vezanim za pohađanje naših kurseva stranih jezika pogledajte OVDJE.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba.

O PREDAVAČICI

Džana Branković je profesorica španskog i arapskog jezika koja je osnovne studije iz arapskog jezika i književnosti završila na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a master studij iz prevodilačkih nauka (smjer: arapski-španski) završila na Fakultetu za prevodilaštvo Univerziteta u Granadi (Španija). Dobitnica je najvišeg univerzitetskog priznanja za istraživački magistarski rad na temu “Historija prevođenja u Bosni i Hercegovini: Prijevodi Kur'ana na bosanski jezik”. Radila je kao predavačica na kursevima arapskog jezika za odrasle i djecu, pokrenula je inovativni kurs španskog jezika za turističke vodiče u Sarajevu. Učestvovala je na brojnim seminarima i treninzima za profesore kako arapskog tako i španskog jezika. Bavi se prevođenjem, podučavanjem stranih jezika te turizmom.

U Nahli znanje smatramo najdragocjenijim poklonom. Zato činimo sve što je u našoj moći kako bismo iskustvo učenja u svojim edukacijskim centrima učinili jedinstvenim i poticajnim, a stjecanje znanja i vještina omogućili svakoj ženi u svom okruženju. Pored posebnih pogodnosti za učenice, studentice i penzionerke, tokom cijele godine osiguravamo i 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗻𝗮 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗮 za najosjetljivije kategorije žena na svojim edukacijskim programima. 𝗣𝗼𝗸𝗹𝗼𝗻𝗶𝘁𝗲 𝗶 𝘃𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲, tako što ćete uplatiti neki od Nahlinih edukativnih programa i pokloniti ga ženi kojoj je potreban. Više informacija možete naći OVDJE.

Ukoliko ispunjavate potrebne kriterije, ovaj kurs možete pohađati besplatno. Kako bismo osigurali jednaku dostupnost neformalnog obrazovanja svim kategorijama društva, Nahla u svim svojim edukativnim programima pruža prostor za besplatnu edukaciju ženama koje ispunjavaju zadane kriterije (nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, civilne žrtve rata).

Više informacija o načinu apliciranja za besplatno mjesto možete pronaći OVDJE.