fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Kurs poslovnog engleskog jezika - nastava u učionici

U današnjem svijetu globalnog poslovanja izuzetno je važno da znate komunicirati na engleskom jeziku i u svakodnevnim situacijama iz svog poslovnog okruženja. Prijavite se na naš Kurs poslovnog engleskog jezika i usavršite osnovne pojmove poslovne komunikacije, proširite svoj vokabular, savladajte poslovnu korespondenciju na engleskom jeziku i naučite norme u pisanju.

Pisati jasno, koncizno i pri tome obratiti pažnju na čitaoca su osnovne vještine za uspostavljanje čvrstih poslovnih veza. Kurs vam omogućava da steknete vještine neophodne za izvještavanje u pisanoj formi, pripremu poslovnih sastanaka, poslovnu i usmenu komunikaciju u najčešćim poslovnim situacijama/prilikama poput sastanaka, prezentacija, pregovaranja i slično uz interaktivni rad kroz vježbe i simulacije.

Ovaj sveobuhvatni kurs vam nudi detaljno razumijevanje savremenog profesionalnog pisanja i poslovne usmene komunikacije na engleskom jeziku te vam omogućava da kvalitetnije i profesionalnije pišete sve vrste poslovnih dokumenata i efikasno komunicirate ideje u usmenoj formi.

Po završetku kursa ćete:

  • Razviti osnovne vještine i samopouzdanje za komunikaciju s ljudima u poslovnim situacijama;
  • Savladati pisanje poslovne korespondencije na engleskom jeziku: emailova, poslovnih pisama i izvještaja;
  • Proširiti vokabular koji se odnosi na opće poslovne situacije koristeći adekvatan vokabular i jezičke konstrukcije;
  • Efikasnije komunicirati ideje u pisanoj i usmenoj formi u cilju postizanja maksimalnih rezultata;
  • Pisati i uređivati pisani tekst da bi bio jasan, koncizan i jednostavan za razumjeti.

Početak nastave: 6. februar, a završetak 8. mart 2023.

Termin održavanja nastave: ponedjeljkom i srijedom, 18.00 – 19.30h

Predavačica: Ilma Hasić, MA engleskog jezika i književnosti

Ovaj kurs je namijenjen polaznicama čiji je nivo poznavanja engleskog jezika B1 ili više (CEFR referenca za jezike). Polaznice koje nemaju dokaz o nivou poznavanja engleskog jezika trebaju polagati besplatan test nivoa poznavanja jezika. Test se može uraditi u prostorijama CEI “Nahla” (ili po potrebi online) svakim danom, osim subote, u periodu od 12 do 18h.

Prijave: putem PRIJAVNOG FORMULARA. Uplatu možete izvršiti do popune mjesta na našem info desku, svakim danom, osim subotom, od 11.30 do 20h, ili online putem. Napomena: informacije o načinu uplate online sve prijavljene kandidatkinje će dobiti putem e-maila. Mjesto na kursu se osigurava po redoslijedu uplate.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba.

U Nahli znanje smatramo najdragocjenijim poklonom. Zato činimo sve što je u našoj moći kako bismo iskustvo učenja u svojim edukacijskim centrima učinili jedinstvenim i poticajnim, a stjecanje znanja i vještina omogućili svakoj ženi u svom okruženju. Pored posebnih pogodnosti za učenice, studentice i penzionerke, tokom cijele godine osiguravamo i 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗻𝗮 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗮 za najosjetljivije kategorije žena na svojim edukacijskim programima. 𝗣𝗼𝗸𝗹𝗼𝗻𝗶𝘁𝗲 𝗶 𝘃𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲, tako što ćete uplatiti neki od Nahlinih edukativnih programa i pokloniti ga ženi kojoj je potreban. Više informacija možete naći OVDJE.

Ukoliko ispunjavate potrebne kriterije, ovaj kurs možete pohađati besplatno. Kako bismo osigurali jednaku dostupnost neformalnog obrazovanja svim kategorijama društva, Nahla u svim svojim edukativnim programima pruža prostor za besplatnu edukaciju ženama koje ispunjavaju zadane kriterije (nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, civilne žrtve rata).

Više informacija o načinu apliciranja za besplatno mjesto možete pronaći OVDJE.

→  KONTAKT

Džemala Bijedića 122,

71 000 Sarajevo

Tel: 033/710-650

Fax: 033/710-651

info@nahla.ba

Prilaz ul. Bosanskih šehida bb,

77 000 Bihać

Tel: 037/352-200

Mitra Trifunovića Uče bb,

75 000 Tuzla

Tel:  035/205-699