fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Kurs šivenja - upis na sve module (I, II i III)

Otvorene su prijave na modul I, modul II i modul III kursa šivenja. Modul I je osnovni kurs krojenja i šivenja koji je namijenjen početnicima, ali i onima koji znaju osnove i imaju za cilj unaprijediti stečeno znanje. Modul II je namijenjen polaznicama koje su završile modul I, a modul III onima koje su završile dva prethodna modula. Ispunite svoje vrijeme kreativno i uz stečeno znanje izradite jedinstveni odjevni predmet, modni detalj ili dekoraciju!

Nahlin kurs šivenja do sada su pohađale mnoge generacije polaznica koje danas pričaju svoje uspješne poduzetničke priče i koje nas motiviraju da procese obrazovanja konstantno unapređujemo u cilju postizanja najizvrsnijih rezultata. Kao produkt višegodišnjeg iskustva u realizaciji nastavnih aktivnosti u ovoj oblasti kreirali smo novi, modifikovani i unaprijeđeni plan i program kursa šivenja.

Kurs šivenja prema novom programu realiziramo od oktobra 2020, a sastoji se od ukupno 120 školskih časova, podijeljenih u 3 modula, od čega svaki modul traje 2.5 mjeseca, odnosno 40 školskih časova. Nakon završetka svakog modula polaznice koje uspješno završe odjevne predmete i imaju minimalno 70% prisustva na nastavi stječu pravo na certifikat za taj modul. Kroz modularni pristup materiji cilj nam je da osposobimo polaznice kursa da samostalno izrađuju odjevne predmete i/ili da vrše prepravku starih odjevnih predmeta

    SADRŽAJ KURSA PO MODULIMA:

  • Modul I – osnove krojenja i šivenja, šivenje ravne suknje i suknje po mjeri
  • Modul II – šivenje pantalona i bluze
  • Modul III – šivenje haljine i sakoa

Trajanje: 24. 8 – 26. 10. 2022.

Termin: ponedjeljkom, 18.00 – 21.00h

Instruktorica: Samra Durmić

Trajanje: 5. 9 – 7. 11. 2022.

Termin: ponedjeljkom, 18.00 – 21.00h

Instruktorica: Selma Subašić

Trajanje: 15. 9 – 17.11.2022.

Termin: četvrtkom, 18.00 – 21.00h

Instruktorica: Samra Durmić

Trajanje:  25. 9 – 27. 11. 2022

Termin: nedjeljom, 12.00 – 15.00h

Instruktorica: Selma Subašić

Trajanje:  25. 9 – 27. 11. 2022

Termin: nedjeljom, 12.00 – 15.00h

Instruktorica: Selma Subašić

CIJENE ZA MODUL I (2.5. mjeseca nastave):
• Redovna cijena: 130 KM**
• Za učenice srednjih škola, redovne studentice, penzionerke i nezaposlene: 91 KM*

*U cijenu je uračunat PDV.


Odobravamo plaćanje u 2 rate. U cijenu je uračunat kompletan pribor za rad, osim tkanine, koju polaznice na osnovu uputa instruktorica samostalno kupuju.


ROK ZA UPLATU:
do popune mjesta.

Detaljne upute o pravilima vezanim za pohađanje naših kurseva šivenja pogledajte OVDJE.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba ili telefon 033/710-650

Kursu sam pristupila kao polaznica koja nije imala prethodno iskustvo i znanje u šivenju. Stepen po stepen usvajala sam novo gradivo i usavršavala vještinu. Svaka buduća polaznica treba znati da se uloženi trud isplati i da vježba čini majstora. Profesorica Selma je strpljiva te pažljivo i uspješno prenosi znanje. Uvijek je spremna ponoviti gradivo ili pokazati sve na praktičnom primjeru. Danas, nakon završenog kompletnog kursa (VII stepena), mogu se pohvaliti činjenicom da imam nekoliko odličnih odjevnih predmeta koje sam šila sama, po svojoj mjeri. Mogu se pohvaliti da sam imala priliku učiti od posvećenog predavačkog kadra, da sam vrijeme provodila korisno, stekla nova prijateljstva i poznanstva, družila se i veselila u izuzetnoj radnoj atmosferi.

Zineta, 38 godina

ISKORISTITE MOGUĆNOST BESPLATNOG POHAĐANJA PROGRAMA U NAHLI!

Ukoliko ispunjavate potrebne kriterije, ovaj kurs možete pohađati besplatno. Kako bismo osigurali jednaku dostupnost neformalnog obrazovanja svim kategorijama društva, Nahla u svim svojim edukativnim programima pruža prostor za besplatnu edukaciju ženama koje ispunjavaju zadane kriterije (nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, civilne žrtve rata).

Više informacija o načinu apliciranja za besplatno mjesto možete pronaći OVDJE.