svaki dan, osim subote, 12.00-20.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Skills4Digital - nove prilike za zapošljavanje u IT sektoru!

Sehija Dedović, predsjednica CEI Nahla, potpisala je u petak, 20. augusta 2021. godine, Ugovor o saradnji na realizaciji projekta Skills4Digital s Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini (Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Projekat Skills4Digital će edukacijom unaprijediti digitalne vještine 90 nezaposlenih žena s područja Tuzle (Edukacijski centar Nahla – Tuzla), Bihaća (NAHLA-Bihac) i Sarajeva (CEI NAHLA) i otvoriti im više mogućnosti za zaposlenje, a onda će one novim znanjima i vještinama poboljšati poslovanje 15 malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini unapređenjem njihovog brendinga i online prodaje.

Digitalna transformacija danas više nije pitanje izbora (što nam je kriza uzrokovana COVID-19 i potvrdila) – ona je neizbježna, neophodna i nezaobilazna. Tradicionalna radna mjesta se transformiraju i stvaraju se novi oblici rada.

CEI Nahla, prateći tržište rada i društvene promjene svojim djelovanjem i ponudom novih, relevantnih edukacijskih programa nastoji povećati zapošljivost žena, posebno u IT sektoru.

Zaplovite s nama u uzbudljivi svijet digitalne transformacije kroz infomacije o projektu koje ćemo dijeliti s vama putem naše web i FB stranice. Stay tuned!

Projekat Skills4Digitalpodržava Vlada Švicarske, a provodi ga CEI Nahla.