fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Novo: Obuka za modeliranje odjeće

Obuka za modeliranje odjeće nastala je kao rezultat Nahlinog dvanaestogodišnjeg iskustva u organizaciji kurseva krojenja i šivenja. Namijenjena je polaznicama koje su završile kurs krojenja i šivenja u Nahli (ili drugoj relevantnoj ustanovi) i koje će kroz ovaj kurs potaknuti svoju kreativnost i slobodu izražaja pri izradi unikatnih odjevnih predmeta.

Kroz program rada polaznice se neće opterećivati školskim učenjem konstrukcije, budući da smo taj dio savladali na redovnom kursu šivenja. Sada učimo da uz upotrebu mašte, jednostavnih tehnika i alata, modeliramo dizajnerske odjevne predmete i kako redizajnom starim odjevnim predmetima da udahnemo novo ruho.

PROGRAM

  • Uvod u modeliranje i konstrukciju,
  • Modeliranje direktno na papiru, modeliranje na oblikovanom papiru – 3D i modeliranje upotrebom krojačke lutke,
  • Razvijanje uzročno-posljedičnog razmišljanja, tj., razumijevanja odnosa izmjena koje napravimo u odnosu na finalni projekt,
  • Identifikacija dijelova koji se mogu modelirati i manipulacija, prilagođavanje obliku tijela i zadatoj skici modela,
  • Modeliranje haljine, suknje i bluze.

Naučite kako da dizajnirate haljinu, suknju i bluzu i isprobajte se u ulozi dizajnerice. Prijavite se na obuku za modeliranje odjeće.

USLOV POHAĐANJA OBUKE: završen kurs krojenja i šivenja u Nahli (ili drugoj relevantnoj ustanovi)

 

TERMINI NASTAVE

Nastava će se održavati u sljedećem terminu:

  • nedjeljom, 11.00-14.15

Trajanje: 11.10-13.12.2020. (40 školskih časova)

Obuku vodi profesorica Edina Hadžić, akademska produkt dizajnerica.

NAČIN PRIJAVE: putem ONLINE FORMULARA.

Svoje mjesto na kursu potvrđujete isključivo uplatom na info desku Nahle do popune mjesta. Naše radno vrijeme je svaki dan od 12 do 20h. Mjesto na kursu se osigurava na osnovu redoslijeda uplate kursa.

CIJENE:
• Redovna cijena: 250 KM*
• Za članice Nahle: 212,5 KM*
• Za učenice srednjih škola, redovne studentice i penzionerke: 200 KM*

*U cijenu je uračunat PDV.


Odobravamo plaćanje u 2 rate. U cijenu je uračunat kompletan pribor za rad, osim tkanine, koju polaznice na osnovu uputa instruktorica samostalno kupuju.


ROK ZA UPLATU:
do popune mjesta.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba ili telefon 033/710-650

O voditeljici obuke za modeliranje odjeće

Edina Hadžić akademska je produkt dizajnerica (ALU Sarajevo), sa preko deset godina iskustva u industriji šivenja. Iz bogatog profesionalnog iskustva ističemo 7 godina rada kao produkt menadžerica – dizajnerica na razvoju i šivenju novih modela pri jednoj od vodećih kompanija ovog tipa koja djeluje regionalno. U svojoj karijeri Edina je radila i kao kostimografkinja i posjedovala je vlastiti krojački biznis. Iskustvo rada s odraslima stjecala je kroz brojne kurseve, radionice, obuke,  ali i individualnu nastavu koju je realizovala.

POSEBNA PONUDA: ISKORISTITE POPUST U NAHLINOJ IGRAONICI!

Sve korisnice edukacijskih, sportskih i drugih programa u Nahli za samo 20 KM mjesečno imaju mogućnost neograničenog korištenja usluga igraonice za djecu od 3 do 9 godina, u terminu od 17 do 21 h tokom svih pet radnih dana! Ako pohađate bilo koji program u Nahli, dnevna karta za termin od 17 do 21 h za vaše mališane je samo 3 KM.

ISKORISTITE MOGUĆNOST BESPLATNOG POHAĐANJA PROGRAMA U NAHLI!

Ukoliko ispunjavate potrebne kriterije, ovaj kurs možete pohađati besplatno. Kako bismo osigurali jednaku dostupnost neformalnog obrazovanja svim kategorijama društva, Nahla u svim svojim edukativnim programima pruža prostor za besplatnu edukaciju ženama koje ispunjavaju zadane kriterije (nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, civilne žrtve rata).

Više informacija o načinu apliciranja za besplatno mjesto možete pronaći OVDJE.