fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Zagovaram i dogovaram: edukacija za mlade o javnom zagovaranju i lobiranju

Želiš ojačati svoje kompetencije i znanja iz oblasti javnog zagovaranja? Aktivizam ti je stil života? Želiš pokrenuti zagovaračku kampanju za rješavanje problema u svojoj lokalnoj zajednici? Pozivamo te da se prijaviš na edukacijski program o javnom zagovaranju i lobiranju za inicijative mladih “Zagovaram i dogovaram”.

Program obuhvata 15 časova, tj., 5 susreta. Tokom ovih pet susreta polaznici/ce će imati priliku upoznati se i kroz interaktivan pristup učiti o zagovaračkim kampanjama, istraživanju i detekciji problema, analizi ciljnih grupa, kreiranju zagovaračkih poruka, uspostavljanju saradnji, metodama i alatima u komuniciranju s javnostima u okviru zagovaračkih kampanja; te će imati priliku analizirati različite zagovaračke kampanje.

Tokom edukacije polaznici/ce će u grupama raditi na konkretnim primjerima problema u lokalnim zajednicama, a nakon završene edukacije CEI Nahla će osigurati i mentorsku podršku za realizaciju pripremljenih zagovaračkih kampanja.

TRAJANJE: Cjelokupan program sastoji se od 5 susreta koji će se održavati u prostorijama CEI Nahla Sarajevo.

Datumi susreta: 30.9, 21.10, 11.11, 2.12, 23.12. 2021. (četvrtak)
 

Termin: od 17.30 do 20.00h

Mjesto: CEI Nahla, Sarajevo

PRIJAVE: isključivo putem FORMULARA  do 25. septembra 2021. Svi prijavljeni će dobiti povratnu informaciju o selekcijskom procesu.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas na mladi@nahla.ba.

Napomena: Poziv je otvoren za muškarce i žene u dobi od 18 do 30 godina.