fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Saradnja s Općinom Novi Grad

U utorak, 9. aprila 2019. godine, u zvaničnoj posjeti Centru za edukaciju i istraživanje “Nahla” boravile su predstavnice Općine Novi Grad Sarajevo, gđa Hazima Pecirep, šefica Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i gđa Anera Kečo, projektna menadžerica.

Povod posjete bio je razgovor o saradnji u okviru projekta Lokalno partnerstvo za zapošljavanje – LPZ, koji Općina Novi Grad Sarajevo realizira uz finansijsku podršku Evropske unije, a kojem je CEI Nahla zvanično pristupila početkom 2019. godine.

Sastanku s predstavnicama Općine Novi Grad prisustvovale su: Sehija Dedović, direktorica CEI Nahla, Elmina Mušinović, projekt menadžerica, Elvira Leka, koordinatorica Odjela za edukaciju i Anela Šemić, stručna saradnica u Nahlinoj poslovnoj zajednici.

Gošće su izrazile posebno zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Općine i Centra za edukaciju i istraživanje “Nahla” u oblasti zapošljavanja i samozapošljavanja žena i podrškom koju Nahla kroz sve svoje aktivnosti pruža ženama koje žive na području ove općine.

Na sastanku se razgovaralo i o dosadašnjim rezultatima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, mogućnostima koje nudi na uspostavi modela saradnje za brže zapošljavanje i otvaranje održivih radnih mjesta u lokalnim zajednicama te načinima na koje polaznice obuka za zapošljavanje koje realizira CEI Nahla mogu kvalitetnije iskoristiti sve mehanizme podrške koje pruža Općina Novi Grad.