svaki dan, 12.00 – 20.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Preko 100 posjetitelja podržalo kreativne ideje na SoGal aukciji poduzetništva

U petak, 20. decembra 2019. u konferencijskoj sali hotela Novotel Bristol održana je SoGal aukcija poduzetništva čiji su organizatori bili Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla”, Bizbook.ba, SoGal, Restart i ADS consulting, a cilj podržati hrabre i poduzetne žene iz našeg okruženja koje su se usudile učiniti prvi korak ka realizaciji svojih ideja.

SoGal aukcija poduzetništva organizirana je u svrhu prikupljanja sredstava koja će se investirati u registraciju krovne kompanije koja će legalizirati rad svih žena koje imaju neregistrovan biznis. Aukcija je okupila preko 100 posjetitelja koji su podržali ovu inicijativu i 20 kreativnih bh. poduzetnica koje su izložile svoje proizvode i usluge.
 
„Čast nam je biti dio ovakvog eventa i promovirati značaj uvezivanja i zajedničkog rada, kako bismo gradili pozitivne priče i stvarali nove šanse za svjetliju budućnost. Buduće poduzetnice koje obrazujemo i podržavamo trebaju ovakve inicijative, da se ohrabre i krenu u realizaciju svojih ideja. Mi smo tu da im to olakšamo i damo krila njihovim snovima. Omogućiti kreativnim ženama legalno poslovanje i na taj način jačati bh. ekonomiju suština je onoga za šta se zalažemo i na čemu neumorno radimo“, istakla je voditeljica Nahline poslovne zajednice Anela Šemić
 

Nadamo se da je ovo samo prvi u nizu događaja i aktivnosti kroz koje ćemo ujediniti snage i pružati podršku ženskom poduzetništvu i na kojima će se žene osnažiti da nastave hrabro koračati putem poduzetništva.