svaki dan, 12.00 – 20.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Nahline grafičke dizajnerice predstavile završne radove

Polaznice obuke za grafičko dizajniranje sinoć su predstavile završne radove u okviru posljednjeg modula obuke – praktični rad na projektu kreiranja vizuelnog identiteta za proizvod, ručno rađene praline SweetTreat by Katya. Prezentacije su dio prakse koju svaka od polaznica treba proći nakon četiri i po mjeseca kontinuirane edukacije za grafičko dizajniranje.

Rad koji je večeras Ajla prezentirala i koji sam odabrala kao svoj budući vizuelni identitet predstavlja sve moje snove i želje o idealnom logotipu. Ajla je dala svoje srce radeći ovaj zadatak i to se vidi kroz konačno rješenje. Zahvalna sam što sam imala priliku svjedočiti nevjerovatno urađenom poslu na brendiranju moje kompanije, istakla je Ekaterina Musa, poduzetnica koja je posljednjih mjesec dana intenzivno radila sa svim polaznicama na korisničkom zahtjevu.

Pobjednički rad

Ekaterina je odabrala rad studentice Pravnog fakulteta Ajle Agić kao rješenje za svoj biznis. Logotip je jednostavan, elegantan, lako prilagodljiv i bezvremenski. Dizajn logotipa u fokusu ima simbol kruga – koji nema početak ni kraj, predstavlja cjelokupan zatvoren proces kao što je i Ekaterinin proces proizvodnje čokolade. Naravno, tu je i kakao kao neizostavan element.

Iako studiram nešto što je na prvi pogled monotono, moji životni interesi su dosta drugačiji. Velika sam zaljubljenica u arhitekturu i umjetnost. Otuda moj interes za grafički dizajn, kao spoj kreativnosti i tehnički ispravnog djelovanja. Iza mene je predivno iskustvo. Savladala sam nove vještine, ali i dolazila kući nasmijana poslije svakog predavanja. Nisam očekivala ovaj nivo posvećenosti i zahvalna sam na tome. Divno je kad uz pomoć mašte možete stvoriti nešto konkretno, po čemu ćete biti prepoznatljivi.

Pored Ekaterine i prisutna publika imala je priliku odabrati najbolji rad, a najveći broj glasova ove godine dobilo je rješenje polaznice Mubine Alibašić Sarajlija.

Ajla Agić, čiji je rad klijentica odabrala kao najbolji i Mubina Alibašić Sarajlija čiji rad je publika odabrala kao najbolji