fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Osnovni kurs šivenja za tinejdžerke

Zabavite se i naučite novu vještinu i obogatite svoj ormar s unikatnim modnim dodacima ili odjevnim predmetima koje ste same skrojile i sašile.

Otvorene su prijave na posebno prilagođeni Osnovni kurs šivenja (Modul I) za tinejdžerke koji je namijenjen početnicama, ali i onima koje znaju osnove i imaju za cilj unaprijediti stečeno znanje. Ispunite svoje vrijeme kreativno i uz stečeno znanje izradite jedinstveni odjevni predmet, modni detalj ili dekoraciju!

Nahlin kurs šivenja do sada su pohađale mnoge generacije polaznica koje nas motiviraju da procese obrazovanja konstantno unapređujemo u cilju postizanja najizvrsnijih rezultata. Kao produkt višegodišnjeg iskustva u realizaciji nastavnih aktivnosti u ovoj oblasti kreirali smo modifikovani i posebno prilagođeni kurs šivenja za tinejdžerke.

Šivenje je savršena fuzija tehnologije i kreativnosti, nešto što je idealno za današnje tinejdžerke. Obje strane vašeg mozga su uključene kad šijete. Dizajnirate desnom stranom mozga, dok obrađujete podatke i upravljate mašinom lijevom. Aktivnosti kojima se postiže ovakva fuzija sjajni su načini za proširenje cjelokupnih misaonih procesa i jačanje sposobnosti rješavanja problema.

Kurs je namijenjen djevojčicama uzrasta od 11 do 16 godina.

Osnovni kurs šivenja za tinejdžerke sastoji se od 40 školskih časova. Nakon završetka svakog modula polaznice koje uspješno završe odjevne predmete i imaju minimalno 70% prisustva na nastavi stječu pravo na certifikat za taj modul.

U okviru osnovnog kursa šivenja za tinejdžerke polaznice će savladati:

 • pravilno korištenje mašine za šivenje;
 • pravilno korištenje osnovnog i pomoćnog pribora za rad;
 • definiranje vrste materijala i prepoznavanje razlika u skladu s krojem modela i estetskim zahtjevima;
 • upotrebu ručnih i mašinskih bodova;
 • šivenje dugmadi,
 • šivenje šavova, poruba, ušitaka;
 • izradu džepa, kragne, manžetne, cekera, nesesera;
 • tipove tjelesne građe, uzimanje mjera i određivanje konfekcijskog broja;
 • vađenje kroja;
 • po redoslijedu operacija sašiti ravnu suknju;
 • konstrukciju i modeliranje suknje po mjeri;
 • način porubljivanja i sužavanja gotovih odjevnih predmeta te mijenjanje rajsferšlusa.

TERMINI NASTAVE

Trajanje kursa: 18. septembar – 20. novembar 2022

Nastava će se održavati  u sljedećem terminu:

 • nedjeljom, 15.00 – 18.00h

Instruktorica: Selma Subašić

NAČIN PRIJAVE: putem PRIJAVNOG FORMULARA.

Svoje mjesto na kursu potvrđujete isključivo uplatom na info desku Nahle do popune mjesta. Naše radno vrijeme je svaki dan, osim subotom, od 12 do 20h. Mjesto na kursu se osigurava na osnovu redoslijeda uplate kursa

CIJENA KURSA (40 časova nastave): 91 KM*.

*U cijenu je uračunat PDV.

U cijenu je uračunat kompletan pribor za rad, osim tkanine, koju polaznice na osnovu uputa instruktorica samostalno kupuju.


ROK ZA UPLATU:
do popune mjesta.

Detaljne upute o pravilima vezanim za pohađanje naših kurseva šivenja pogledajte OVDJE.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba ili telefon 033/710-650

O INSTRUKTORICI

Selma Subašić – dugogodišnja je profesorica tekstilnog dizajna s bogatim iskustvom i karijerom u toj oblasti. Kao inženjerka tekstila trenutno je profesorica stručnih predmeta u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn. Selma kao dizajnerica posjeduje dugogodišnju privatnu praksu, stručni rad u salonu vjenčanica Destiny, ali i položen majstorski ispit. Za Selmu polaznice kursa šivenja kažu da je predana, odmjerena, stručna i strpljiva te da znanje dijeli nesebično.