fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Kurs tradicionalnog ručnog rada – veza

Tradicionalni vez vratio se na velika vrata u modnu industriju. Prijavite se na kurs tradicionalnog ručnog rada – veza i naučite kako da kombinovanjem različitih  bodova u kombinaciji sa živopisnim bojama končića izradite motive pogodne za ukrašavanje kako odjevnih tako i dekorativno-upotrebnih predmeta.

Vez je tradicionalna, precizna tehnika ukrаšаvаnjа tekstila provlačenjem niti pomoću igle. Specifičnost veza je u prefinjenosti, urednosti i ljepoti koju može predočiti platno, konac i vrijedne ženske ruke. Može se koristiti kao ukras za odjeću, torbe, peškire, posteljno rublje, i sl. Vez na odjeći je nekada bio pokazatelj društvenog stаtusа i bogаtstvа, a danas ga koriste i modni dizajneri ukrašavajući svoje unikatne uratke.

Na kursu će polaznice imati priliku da upoznaju i praktično savladaju:

  • osnove tradicionalnog bosanskog veza,
  • sedef vez,
  • vez sa svilenim trakicama,

TERMINI NASTAVE

Početak nastave: 11. septembar, a završetak: 30. oktobar 2022

Termini: nedjeljom 18.00 – 20.15

Instruktorica: Bejta Buljubašić

NAČIN PRIJAVE: putem PRIJAVNOG FORMULARA. Rok za prijavu do popune mjesta.

Materijal potreban za kurs: materijal je osiguran za prvi susret, sve dalje upute vezane za neophodan materijal dobit ćete na prvom susretu.

CIJENA KURSA VEZA: 75 KM*
*U cijenu je uračunat PDV.

Svoje mjesto na kursu potvrđujete isključivo uplatom na info desku Nahle do popune mjesta. Naše radno vrijeme je svaki dan, osim subotom, od 11.30 do 20h. Mjesto na kursu se osigurava na osnovu redoslijeda uplate kursa.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba ili telefon 033/710-650