fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Kurs engleskog jezika za turizam

Radite u turizmu i želite unaprijediti svoje vještine u komunikaciji s međunarodnim gostima? Planirate izgraditi svoju karijeru u oblasti turizma? Naš kurs engleskog jezika za turizam je prava prilika za vas – prijavite se već sada.

Svi koji rade u turizmu znaju da je komunikacija na stranom jeziku, uglavnom engleskom, neizbježna. Kako bismo pružili najbolju uslugu, izbjegli jezičke barijere i potencijalne nesporazume neophodno je naučiti nove ili ponoviti već poznate korisne fraze i konstrukcije na engleskom jeziku (one što su uvijek na vrhu jezika, a nikako da ih izustite). Zašto baš engleski?  – pa svi znamo da je engleski linqua franca našeg doba.

Zašto odabrati naš kurs:

I Specifičan vokabular za rad u turizmu. Naučite terminologiju i fraze koje su ključne za rad u turizmu.

Nakon završenog kursa polaznici će moći sigurno i kvalitetno komunicirati s gostima na engleskom jeziku. Oblasti koje će u toku kurs polaznici proći su:

  • Rezervacija smještaja ili usluge putem telefona i uživo;
  • Vokabular i fraze koje se koriste u online komunikaciji putem društvenih mreža;
  • Srdačan doček i ispraćaj gostiju u hotelima/motelima i drugim ugostiteljskim i uslužnim objektima;
  • Kako učinkovito odgovoriti na žalbe;
  • Kako odgovoriti na najčešća pitanja gostiju;
  • Informisanje gostuju o važnim turističkim atrakcijama, te kako do njih doći, kao i lokacijama za koje gosti pokažu interes;
  • Usluživanje gostiju u restoranima/kafeima;
  • Usluživanje gostiju u prodavnicama/suvenirnicama.

II Praktične vježbe. Svaka oblast u okviru kursa bit će popraćena simulacijama stvarnih situacija, te praktičnim vježbama komunikacije koje će omogućiti lakšu i bržu primjenu stečenog znanja i naučenih riječi.

III Učenje u manjim grupama. Nastava se održava u manjim grupama koje omogućuju veću interakciju tokom nastave.

IV Certifikat o završetku. Po uspješnom završetku kursa dobit ćete certifikat koji će potvrditi vaše vještine u engleskom jeziku za turizam i pomoći vam da se istaknete u konkurenciji za poslove u turizmu.

Trajanje kursa: 23. oktobar – 11. decembar 2023.

Termin: ponedjeljak i četvrtak, 13.00-15.15

Predavačica: Nizama Ahmed, profesorica engleskog jezika

Prijave: putem prijavnog FORMULARA. Uplatu možete izvršiti do popune mjesta, na našem info desku, svakim danom osim subote, od 11.30 do 20h ili online putem (detalje o ovom načinu uplate možete dobiti putem e-maila edukacija@nahla.ba). Mjesto na kursu se osigurava po redoslijedu uplate.

Polaznice koje nemaju dokaz poznavanja engleskog jezika za nivo A2 trebaju polagati besplatan test poznavanja jezika. Besplatnom placement testu možete pristupiti online na sljedećem linku ONLINE PLACEMENT TEST ili u prostorijama CEI “Nahla” u sljedećem terminu:
•    utorak, 10.10. u 18.00

Cijena: 160 KM*
*U cijenu je uračunat PDV.

Šta je sve uključeno u cijenu kursa:
• 42 časa nastave
• Završni test
• Izrada certifikata
• Besplatno placement testiranje

U Nahli znanje smatramo najdragocjenijim poklonom. Zato činimo sve što je u našoj moći kako bismo iskustvo učenja u svojim edukacijskim centrima učinili jedinstvenim i poticajnim, a stjecanje znanja i vještina omogućili svakoj ženi u svom okruženju. Pored posebnih pogodnosti za učenice, studentice i penzionerke, tokom cijele godine osiguravamo i 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗻𝗮 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗮 za najosjetljivije kategorije žena na svojim edukacijskim programima. 𝗣𝗼𝗸𝗹𝗼𝗻𝗶𝘁𝗲 𝗶 𝘃𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲, tako što ćete uplatiti neki od Nahlinih edukativnih programa i pokloniti ga ženi kojoj je potreban. Više informacija možete naći OVDJE.

Ukoliko ispunjavate potrebne kriterije, ovaj kurs možete pohađati besplatno. Kako bismo osigurali jednaku dostupnost neformalnog obrazovanja svim kategorijama društva, Nahla u svim svojim edukativnim programima pruža prostor za besplatnu edukaciju ženama koje ispunjavaju zadane kriterije (nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, civilne žrtve rata).

Više informacija o načinu apliciranja za besplatno mjesto možete pronaći OVDJE.