fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Figma za početnike – besplatan kurs

Želite ući u svijet dizajna, posebno vas interesuje web dizajn, dizajn proizvoda, te mobilnih i desktop aplikacija, a popularni programi za dizajn vam se čine komplikovani i zahtjevni? Prijavite se na besplatni kurs „Figma za početnike“.

Figma je softver koji je jednostavan za upotrebu i danas je jedan od najpopularnijih u svijetu kad je u pitanju dizajn web stranica. Međutim, primjene Figme su višestruke, pored web dizajna, koristi se i u dizajnu desktop i mobilnih aplikacija, proizvoda, logotipa i drugih vektorskih grafika. Danas Figmu najviše koriste UI/UX dizajneri/ce.

TEMATSKE CJELINE

  • Šta je Figma, kako i zašto se koristi?
  • Kreiranje Figma accounta, upoznavanje s Figma radnom površinom;
  • Pregled Figma Use Casesa: UI dizajn, UX dizajn, grafički dizajn, wireframing (skice web stranica), diagramming, prototyping;
  • Upoznavanje s Figminim funkcijama;
  • Praktičan rad s Figminim funkcijama i kreiranje različitih vrsta dizajna: web sajta, aplikacije itd.

Kurs je BESPLATAN i namijenjen članicama Nahle. (OVDJE možete naći informacije kako postati članica).

Šta ćete naučiti: Kroz rad na konkretnim primjerima, polaznice će po završetku kursa biti spremne da samostalno dizajniraju i prezentuju različite vrste medija – od logotipa, marketing materijala, do web stranica i aplikacija i dobiti smjernice za dalje usavršavanje na polju grafičkog, UI i UX dizajna.

Termin održavanja kursa: 13, 15. i 17. mart 2023, od 18.00 do 19.30

Predavačica: Esma Hećimović-Huseinbašić, produkt i UX dizajnerica

Preduslovi za pohađanje:

  • poznavanje rada na računaru i njegovo aktivno korištenje.
  • članstvo u Nahli (OVDJE možete naći informacije kako postati članica).

Prijava putem PRIJAVNOG FORMULARA do popune mjesta. Broj polaznica je ograničen na 15.

U Nahli znanje smatramo najdragocjenijim poklonom. Zato činimo sve što je u našoj moći kako bismo iskustvo učenja u svojim edukacijskim centrima učinili jedinstvenim i poticajnim, a stjecanje znanja i vještina omogućili svakoj ženi u svom okruženju. Pored posebnih pogodnosti za učenice, studentice i penzionerke, tokom cijele godine osiguravamo i 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗻𝗮 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗮 za najosjetljivije kategorije žena na svojim edukacijskim programima. 𝗣𝗼𝗸𝗹𝗼𝗻𝗶𝘁𝗲 𝗶 𝘃𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲, tako što ćete uplatiti neki od Nahlinih edukativnih programa i pokloniti ga ženi kojoj je potreban. Više informacija možete naći OVDJE.

Učestvujmo zajedno u izgradnji boljeg života i stvaranju vrijednosti korisne za cijelo društvo!