fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Come to the UI/UX side – besplatan webinar!

Ako te zanimaju tech poslovi, vizuelni dizajn ti zaokuplja pažnju ili se voliš igrati u Photoshopu ili Illustratoru, na pravom si mjestu! Prijavi se na besplatan webinar „Come to the UI/UX side!“ i saznaj kamo te tvoja kreativnost može odvesti.

UI/UX dizajneri/ce su bitna stavka svakog proizvoda, oni komuniciraju s klijentima, sarađuju s projekt menadžerom/icom i razvojnim timom, učestvuju u testiranju, ukratko – nikada im nije dosadno! Njihov put je pun izazova, ali i prilika, bez obzira na to da li rade kao freelanceri ili za neku od naših ili stranih kompanija.

CEI Nahla je prva ustanova za obrazovanje odraslih u BiH koja je akreditovala nastavni program neformalnog obrazovanja – Obuka za User Interface/User Experience design u augustu 2020. godine. Nastavni program obuhvata 120 časova teorijskog i praktičnog rada, a prva generacija bit će upisana početkom 2021. godine.

Da je riječ o značajnim vještinama današnjice potvrdila je i profesionalna društvena mreža LinkedIn, koja je početkom godine istražila koje su najtraženije poslovne vještine kod poslodavaca i na petom mjestu se nalazi – Dizajn korisničkog iskustva (UX design).

TEME WEBINARA

Prijavite se na besplatan webinar i odlučite da li je baš ovo zanimanje za vas, a s Mirnom Martinović, UI/UX dizajnericom i Tarikom Bećićem, grafičkim dizajnerom, razgovarat ćemo o sljedećim pitanjima:

1. Imate li neke od osobina koje su potrebne za UI/UX dizajnera?
2. Morate li znati programirati ili crtati u Illustratoru?
3. Možete li postati UI/UX dizajner ako ste upisali fakultet koji nema dodirnih tačaka s UI/UX dizajnom?
4. Imate li šanse za zaposlenje kao UI/UX dizajner?
5. Šta je UI, a šta UX i zašto idu jedno s drugim?
6. Od čega se sastoji UX proces?
7. Koje su osnove vizuelnog dizajna bez kojih ne možete početi crtati prototipe?
8. Koje alate koristiti?
9. Gdje tražiti inspiraciju i sve materijale koji su vam potrebni za rad?
10. Kako izgleda rad na konkretnom primjeru u alatu Figma?

TERMIN ODRŽAVANJA: srijeda, 28. oktobar 2020. od 17.30 do 19.30 h

LOKACIJA: Zoom platforma

PRIJAVA: obavezna putem ONLINE FORMULARA

Prijave primamo do utorka, 27. oktobra  do 14.00 ili do popune mjesta. Broj mjesta je ograničen!

O PREDAVAČIMA

Mirna Martinović, UI/UX dizajnerica

Mirna Martinović radi kao UI/UX dizajnerica. U okviru svog četverogodišnjeg angažmana u ovoj oblasti dizajnirala je web stranice, mobilne aplikacije i složenije web aplikacije. Mirna je radila i kao profesorica u srednjoj školi, vodila je kuseve HTML-a i CSS-a i bila predavačica na webinarima.

Činjenica da mi ponedjeljak ne pada teško vjerovatno nešto govori o tome koliko volim svoj posao, pa možda ovim webinarom prenesem to na još nekoga.

Tarik Bećić, grafički dizajner

Tarik Bećić je  grafički dizajner s dugogodišnjim iskustvom.