fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Ko se poduzetništva (ne) boji još?

Ljubav prema modi, ljepoti i umjetnosti – brend Etiquette!

Pripremila Elvira Leka, voditeljica Odjela za edukaciju

Melisa Hujić, idejni je tvorac brenda Etiquette u koji je utkala svu svoju ljubav prema modi, ljepoti i umjetnosti. Prilikom kreiranja kolekcije inspiracija su joj odlučne žene koje teže za malo drugačijim odjevnim predmetima u kojima je utkan i njihov personaliti.

Melisina priča krenula je s potrebom i željom za malo drugačijim komadom nakita i nosivim odjevnim predmetima s kojima će osjetiti određenu poveznicu. Tako su nastali šaroliki asesosari poput narukvica, ogrlica, marama kao i odjeća – asimetrične haljine suknje i bluze, nastao je Etiquette. Svjesna situacije u državi, odlučila je, hrabro, napraviti pozitivnu priču. Nakon deset godina rada u nevladinom i privatnom sektoru, odlučila je krenuti u smjeru poduzetništva.

Nije bilo jednostavno donijeti odluku i napraviti iskorak. Bila sam svjesna da izazovi koji su ispred mene, rad bez radnog vremena i sigurnih primanja su otežavajuća okolnost, međutim moja ljubav prema šivenju bila je jača od ovih stahova. Još kao djevojčica ja sam naučila šiti, međutim kada sam odlučila ozbiljno se baviti ovim poslom, željela sam da formalizujem svoje znanje u čemu su mi pomogli kursevi koje sam prošla u Nahli. Uspjela sam nadograditi svoje znanje, steći neke nove vještine i sigurnije krenuti u ovu priču.

Raznolikost individualnosti i ličnog izbora je upravo ono što daje inspiraciju Melisi prilikom kreiranja i plasiranja proizvoda, a želja za napredovanjem i konstantnom edukacijom je dodatna snaga i vrijednost koju tržište zahtjeva.

Smatram da nam obrazovanje i edukacija daju dozu sigurnosti, istrajnosti i nepokolebljivosti.

Melisa je u Nahli završila kurs šivenja i krojenja te Akademiju ženskog poduzetništva. Kroz svoj rad, motivira sve buduće poduzetnice da se poduzetništva ne boje, i da svi skupa stvaramo svijet u kojem ćemo ljepše živjeti, osjećati se i napredovati.

Novo: Obuka za modeliranje odjeće – prijave u toku!

Ukoliko volite skicirati vlastite kreacije ili imate želju da komade odjeće koje posjedujete redizajnirate i date im svoj pečat - prijavite se na obuku za modeliranje odjeće i isprobajte se u ulozi dizajnerice!

Više informacija o obuci možete naći OVDJE.