fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Deveti maj u Potočarima – lekcije za sve generacije

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, predstavnici i predstavnice organizacija članica Mreže za izgradnju mira, među kojima je i CEI Nahla, posjetile su Memorijalni centar Srebrenica. Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen-obilježju unutar kompleksa Memorijalnog centra, prisjetili smo se žrtava genocida u Srebrenici.

Direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić predstavio nam je historijat i rad ove važne institucije te smo razgovarali o izazovima s kojima se danas susreću, ali i o načinima saradnje i podrške koju možemo pružiti jedni drugima.

„Mi radimo sa cijelim nizom organizacija civilnog društva. S nekima od njih radimo na konkretnim istraživačkim projektima, a s nekim drugim radimo na stvarima bližim aktivizmu. I to je ono što bih volio da bude rezultat današnje posjete, da razvijemo neka nova partnerstva, započnemo neke nove razgovore i vidimo šta možemo uraditi jedni za druge. Volio bih da se fokusiramo na obrazovanje i vjerujem da ćemo naći zajedničke interese i raditi zajedno“, kazao je Suljagić.

_______________

Svojim radom i saradnjom, na temeljima mira, ravnopravnosti i slobode, nastavljamo ulagati napore u izgradnju društva koje nasilje i rat ostavlja u udžbenicama koji će poslužiti kao lekcija svim generacijama koje dolaze.