fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Dan porodice u Nahli!

Pridružite nam se na događaju koji povodom 15. maja, Međunarodnog dana porodice, CEI Nahla organizira za roditelje i djecu!  Rezervišite nedjelju, 19. maj, za inspirativne porodične aktivnosti!

SATNICU AKTIVNOSTI POGLEDAJTE U NASTAVKU. PRISUSTVO JE BESPLATNO

PREDAVANJE ZA RODITELJE: "SRETNA PORODICA -SRETNO DIJETE"

18.00-19.00

S predavačicom Larisom Đapo, direktoricom i idejnom kreatoricom PlaySchool d.o.o. i magistricom odgojnih nauka sa 33 godine iskustva u radu s djecom i roditeljima razgovarat ćemo o sljedećim temama:

  • Značaj provođenja vremena u zabavnim aktivnostima s djecom u ranoj dobi
  • Kako organizirati porodične aktivnosti uz savremeni stil života?
  • Zabavne porodične aktivnosti u vanjskom i unutrašnjem okruženju
  • Porodica i tehnologija - gdje su granice i kako ih poštovati?
  • Delegiranje odgovornosti prema dobi: kako obaveze učiniti zabavnim?

RADIONICA ZA DJECU: „MOJ EKO SVIJET!“

18.00-19.00

Dok su roditelji na predavanju djeca će imati priliku prisutvovati kreativnoj radionici na kojoj će učiti o važnosti ljudske odgovornosti prema biljnom i životinjskom svijetu te o načinima na koje kroz aktivnosti u svojoj porodici mogu planetu učiniti zdravom, veselom i čistom. Radionicu će voditi Adna Sefer.

RADIONICA ZA DJECU I RODITELJE: “NAŠA PRVA URBANA BAŠTA”

19.00-20.00

Na radionici s Amilom Gadžo Milavić, magistricom hortikulture/pejzažne arhitekture roditelji i djeca će otkrivati čari permakulture i urbanog vrtlarstva, naučiti kako uzgajati zdravu hranu u gradu i napraviti svoju malu pokretnu baštu.

***

Generalna skupština UN-a je 1993. proglasila 15. maj Međunarodnim danom porodice. Svake godine širom svijeta različitim događajima se obilježava ovaj dan, čime se prisjećamo da je porodica temelj današnjeg društva i da se iz porodice i porodičnog okruženja stvaraju ljudi koji svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima grade neki budući svijet.