fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Članice Nahlinog teen kluba – EKOheroine

U subotu, 21. septembra, povodom Svjetskog dana čišćenja, nekoliko polaznica Teen kluba Sarajevo su se priključile akciji „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ koja se organizira povodom Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day), a u BiH se provodi u okviru „Let's Do It“ projekta.

Jedna planeta, jedan cilj I Ovog dana su se milioni volontera u više od 160 zemalja ujedinjeni u najvećoj civilnoj akciji u historiji čovječanstva s zajedničkim ciljem – očistiti planetu od nepropisno odloženog otpada.
 
Slogan ovogodišnje akcije je „Budi neko, budi #herojEKO“. HerojiEKO su svojim entuzijazmom i zalaganjem pokazali da žele uzeti stvari u svoje ruke i ujedininji su čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera širom Bosne i Hercegovine.
 

Osim brojnih volontera i srednjoškolaca, akciji se pridružilo i nekoliko članica Nahlinog teen kluba i dalo svoj doprinos “Svjetskom danu čišćenja”.

„Bitno je da je okolina u kojoj živimo čista. Sudjelovanjem u akciji čišćenja željela sam doprinijeti čistoći svog grada i osvijestiti i motivirati druge da urade isto“, kazala je Lamija Kadić (17), članica Teen kluba.

“Čišćenjem okoliša zajedničkim snagama, budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnost odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koja je naše zajedničko dobro. Ovim akcijama nastojimo probudi svijest kod ljudi da svako treba da počne čistiti svoj lični kutak okoliša i da samo zajedno možemo uspjeti ako svako krene od sebe.“ Amra Softić, volonterka i alumni Nahlinog kluba mladih – Tignum.

Previous slide
Next slide