fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Roditelji i Facebook

Biti „prijatelj“ ili ne veliko je pitanje s kojim se suočavaju roditelji tinejdžera na Facebooku. Gotovo 30% tinejdžera kaže kako bi, da mogu, skinuli roditelje s popisa “prijatelja”.

women-typing-on-the-notebook-6168

U istraživanju agencije Nielsen tri četvrtine ispitanih roditelja reklo je da su prijatelji svojoj djeci na „fejsu“, društvenoj mreži koja ima više od pola milijarde aktivnih korisnika.

Ali trećina ispitanih ipak je rekla kako je zabrinuta jer ne vidi sve što njihova djeca rade na internetu.

Možda su zabrinuti s razlogom, jer gotovo 30% tinejdžera kaže kako bi, da mogu, skinuli roditelje s popisa “prijatelja”.

„Facebook je glavno pitanje roditeljstva, barem u mojim razgovorima s roditeljima“, kaže Regina Lewis, savjetnica u online kompaniji AOL. „To je stvarnost modernog roditeljstva“, dodala je.

Prosječan broj prijatelja na Facebooku je oko 130, ali tinejdžeri ih znaju imati i nekoliko puta više.

„Učinilo mi se da je postotak roditelja koji su prijatelji svojoj djeci upadljivo velik. Veći je od 70%“, rekla je Regina Lewis. Prema njenim riječima, dvostruko se češće dijete s „fejsa“ želi riješiti majke nego oca.

Neka djeca nisu mogla ni birati. U 41% slučajeva u kući postoji pravilo da dijete na Facebook smije samo ako prihvati tzv. „friend request“ svojih roditelja.

Bili prijatelji ili ne, Lewis smatra da je dužnost roditelja na neki način pratiti šta im dijete radi na internetu.