fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Dodijeljeni certifikati polaznicama Kursa poslovne administracije

U četvrtak, 15. jula 2010. godine uručeni su certifikati grupi od 25 žena koje su u Nahli uspješno završile šestomjesečni kurs poslovne administracije.

Prema statističkim podacima, na biroima u BiH većinu nezaposlenih čine žene/52,3% Agencija za statistiku BiH /. Jedan od razloga za to je što veliki broj žena nema adekvatne kvalifikacije za ravnopravno konkurisanje na tržištu rada. Ženski edukacioni centar „Nahla“ nastoji promijeniti ovu negativnu statistiku.

U saradnji s biroima za zapošljavanje i centrima za socijalni rad u Sarajevu realizirali smo besplatan šestomjesečni kurs poslovne administracije za žene kojima ovakva edukacija može pomoći da pronađu adekvatan posao. Prednost prilikom upisa imale su: žene koje su u teškoj materijalnoj situaciji, samohrane majke, nezaposlene supruge invalida i demobiliziranih boraca, nezaposlene žene s većim brojem djece, žene žrtve rata te žene koje su pretrpjele nasilje u porodici.

Kurs je trajao od polovine januara do polovine jula 2010. godine, a polaznice su u tom periodu savladale osnove poslovnog engleskog jezika, osnovne računarske programe iz MS Office paketa, poslovnu komunikaciju, projekt menadžment, vođenje administrativnih poslova i brige o klijentima, osnove računovodstva i druge važne vještine. Ovaj program je također nezaposlenim ženama pomogao da vrate samopouzdanje i omogućio im aktivan pristup u traženju zaposlenja ili pokretanju vlastitog biznisa.

U toku realizacije projekta polaznice su odlično reagirale na program, a evo i nekih od njihovih utisaka:

Program je uspješno završilo 25 žena, a tokom trajanja kursa nekoliko polaznica je uspjelo pronaći posao.