fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Objavljeno drugo, dopunjeno izdanje Vodiča do uspješnog online biznisa 2023

Nakon što je u mjesecu martu objavljena prva verzija vodiča za uspješno online poslovanje, koja je fokusirala informacije o početnim resursima i potrebnim investicijama, načinu i stilu komunikacije i promocije u cilju razlikovanja od već dostupnih ponuđača na tržištu, kao i informacije o mogućim rješenjima koje poduzetnici/e imaju na raspolaganju, pristupili smo izmjeni i dopuni materijala u cilju obuhvatnije obrade ove važne teme za razvoj biznisa. 

Šta možete očekivati u izmijenjenom i dopunjenom izdanju?

  • Nakon analize, izrade poslovnog plana i početnih pravnih i finansijskih koraka u uspostavi online biznisa pristupamo obradi custom made rješenja za online poslovanje, ali i analizi korištenja postojećih plaformi za e-commerce. U ovom dijelu oslanjamo se na iskustvo domaćih kompanija, koje su s nama podijelile važne segmente u odabiru idealne web platforme.
  •  Obradili smo kako izgleda proces plaćanja i ko su njegovi sudionici, te kako da bolje razumijemo kupca, uz pojašnjenje kroz koje faze kupac prolazi na web shopu. 
  • U segmentu affiliate marketinga obradili smo na koji način nam mogu pomoći blogeri, vlasnici web stranica ili društvenih grupa i influenseri. 
  • Budući da je važno imati kontinuiran odnos s kupcima i uspostaviti standarde koji se odnose, ne samo na prezentaciju i tehničke aspekte web shopa, nego i na kontinuiranu i efikasnu komunikaciju vodič obrađuje i načine dostave kroz specifikaciju poštanskih usluga. 
  • U vodiču čitamo i iskustva bh. platformi (OLX, Korpa i e-Kupon), ali i informacije o tome kako nastupiti na svjetskim platformama kao što su Amazon i Etsy.
  • Flora Handmade, Zing, D.A. Vinci Guitars i IVY Q govore o svojim brednovima, načinu funkcionisanja, planovima i savjetima za razvoj online biznisa.

Sigurni smo da ćete u vodiču naći savjete i smjernice uz pomoć kojih ćete uz optimalne investicije i odabir kvalitetnih partnera razviti svoj poslovni model, ne bazirajući se samo na lokalno, nego i na regionalno, pa čak i svjetsko tržište.
Vjerujemo da ćemo u narednom periodu pratiti rast i razvoj brojnih bosanskohercegovačkih kompanija i ispisivati nove uspješne priče naših poduzetnica i poduzetnika.