fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

O Naidi, Lani i krpicama!

Kreativni rad često je poticaj za žene koje pohađaju različite kreativne i umjetničke kurseve u CEI Nahla da pokrenu vlastite poslovne incijative. Svakodnevno svjedočimo razvoju kreativne scene u našoj zemlji, napretku, povezivanju i malim biznisima, pa smo odlučili da i vas inspirišemo jednom takvom pričom.

Piše: Elvira Leka

Naida je majka, kreativka, polaznica VII stepena Nahlinog kursa šivenja, motivatorka i umjetnica. Lana je kćerka, inspiracija, kritičarka i model za Naidine radove. Ovo je naša prilika da se povežemo s Naidom, predstavimo i podržimo njen početak rada na brendu Lanine krpice. Radovi koje Naida šije u svojoj radionici napravljeni su s puno ljubavi, boja, šarenila i s ciljem da budu praktični i udobni.

U budućnosti planiram raditi modele za djecu, modele u kojima će djeci biti omogućeno da se igraju, budu aktivna i u pokretu. Tako da mogu reći da je ideja nastala spontano, ali istovremeno iz potrebe. Inače, u mom procesu šivenja izuzetno je bitno da angažujem Lanu, jer upravo je ona ta koja mi može dati informaciju iz perspektive djeteta.

Naida ne radi posao koji je u skladu s njenim formalnim obrazovanjem, ističe da je kroz proteklih 7 mjeseci druženja i učenja s profesoricom Aidom Delić na kursu šivenja, kao početnica, bez ikakvog predznanja, stekla izuzetnu podlogu za dalje napredovanje i usavršavanje.

Lanine krpice sad su mala kućna radinost koja će, nadam se, s dosta truda, zalaganja i prije svega ljubavi prema šivenju i djeci u budućnosti postati pravi brend. Brend u kojem će naša djeca uživati, koji će rado i sa zadovoljstvom nositi, ali i koji će biti poznat i priznat van granica Bosne i Hercegovine. Ovo su moje želje, ali svjesna sam da slijedi borba.

Znanje, spremnost za usavršavanje, saradnja i uživanje u poslu na Naidinoj su strani, pa ona smatra da njen biznis ima potencijal, ali svakako očekuje da će potražnja i tržište dati svoje ocjene. Naidine radove možete pratiti na Instagramu profilu @laninekrpice, Facebook stranici @Lanine Krpice,  ali i javiti se sa svojim konstruktivnim prijedlozima, idejama ili ohrabrenjem.

Zavirite u kreativni svijet Laninih krpica