fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Škola roditeljstva

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ u saradnji s Centrom za napredne studije (CNS) organizira Školu roditeljstva.

SADRŽAJ I KONCEPT ŠKOLE RODITELJSTVA

Škola roditeljstva naziv je za ciklus seminara, predavanja i radionica koji nastoji roditeljima ponuditi konkretna rješenja u prevazilaženju odgojnih problema, upoznati ih s kvalitetnom i neophodnom komunikacijom u porodici te dati prijedloge za unapređenje odgojne funkcije porodice.

Škola roditeljstva je namijenjena roditeljima, budućim roditeljima, odgajateljima, osobama koje su uključene u rad s djecom (kao što su nastavnici, pedagozi, odgajatelji) i žele steći nova znanja, vještine, kompetencije ili dopuniti postojeća.

Škola roditeljstva sastoji se od šest dvosatnih seminara. U realizaciji ovog edukativnog programa predviđena je primjena rada u grupi, s ciljem da se kroz niz ciljno vođenih radionica, analizu slučajeva, interaktivan rad, razgovor s roditeljima, ukaže na osnovne probleme i dileme s kojima se mogu suočiti roditelji tokom rasta, razvoja i odgoja svoje djece.

     TEME

  1. FUNKCIONISANJE I ORGANIZACIJA UNUTAR PORODICE – 30. januar  (ZAVRŠENO)
  2. RAZUMIJEVANJE OSNOVNIH POTREBA DJETETA – 6. februar  (ZAVRŠENO)
  3. RAZLIČITI ODGOJNI STILOVI: PREDNOSTI I NEDOSTACI – 13. februar (ZAVRŠENO)
  4. RAZVOJ GOVORA KOD PREDŠKOLSKE DJECE, MOGUĆI PROBLEMI I KAKO IH USPJEŠNO PREVAZIĆI – 20. februar (PRIJAVI SE)
  5. KAKO JE BITI RODITELJ ADOLESCENTA? – 27. februar (PRIJAVI SE)
  6. DRUŠTVENE MREŽE: REALNOST UZ KOJU SE ODRASTA DRUGAČIJE – 6.mart (PRIJAVI SE)

Naši predavači/ce su pedagozi, psiholozi i logopedica.

Trajanje: Škola roditeljstva kao razvojno-preventivni program podrške roditeljima predviđa edukaciju jednom sedmično, nedjeljom, od 30. januara do 6. marta 2022. godine.

Termin održavanja: Prva tri susreta (30. januar, 6. i 13. februar) od 10.00 do 12.30, a druga tri susreta (20. i 27. februar i 6. mart) od 16.00 do 18.30.

Način prijave putem PRIJAVNOG FORMULARA.

Napomena: Možete se prijaviti na jedan ili više seminara u okviru Škole roditeljstva.

Pohađanje Škole roditeljstva je BESPLATNO za sve učesnike i učesnice.

Dodatna pogodnost za učesnike/ce: U toku trajanja seminara roditelji – učesnici/ce programa mogu besplatno koristiti usluge Nahline igraonice za djecu (donja dobna granica je 3 godine), uz prethodnu najavu. 

Nema savršenih i nepogrešivih roditelja, kao što nema savršenog i nepogrešivog roditeljstva. Važno je saznanje da u svakom trenutku možemo napraviti promjenu.