fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Škola roditeljstva

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ u saradnji s Centrom za napredne studije (CNS) u nedjelju, 19. juna 2022. organizira dva nova seminara u okviru Škole roditeljstva.

SADRŽAJ I KONCEPT ŠKOLE RODITELJSTVA

Škola roditeljstva naziv je za ciklus seminara, predavanja i radionica koji nastoji roditeljima ponuditi konkretna rješenja u prevazilaženju odgojnih problema, upoznati ih s kvalitetnom i neophodnom komunikacijom u porodici te dati prijedloge za unapređenje odgojne funkcije porodice.

Škola roditeljstva je namijenjena roditeljima, budućim roditeljima, odgajateljima, kao i svim osobama koje su uključene u rad s djecom (nastavnici, pedagozi) i žele steći nova znanja, vještine, kompetencije ili dopuniti postojeća.

U realizaciji ovog edukativnog programa predviđena je primjena rada u grupi, s ciljem da se kroz niz ciljno vođenih radionica, analizu slučajeva, interaktivan rad, razgovor s roditeljima, ukaže na osnovne probleme i dileme s kojima se mogu suočiti roditelji tokom rasta, razvoja i odgoja svoje djece.

SATNICA I TEME SEMINARA 19. juna 2022:

  1. KAKO KONSTRUKTIVNO RIJEŠITI KONFLIKT SA SVOJIM DJETETOM?  – 10.00-13.30
  2. KAKO USPJEŠNO MOTIVIRATI DIJETE?  – 14.00-17.30

Seminare realizira stručni tim Nahlinog psihološkog savjetovališta, a posebno su korisni za roditelje djece uzrasta od 10 do 15 godina.

Termina održavanja: nedjelja, 19. juni 2022, 10.00-13.30 i 14.00-17.30

Način prijave putem PRIJAVNOG FORMULARA.

Napomena: Možete se prijaviti na jedan ili oba seminara.

Pohađanje Škole roditeljstva je BESPLATNO za sve učesnike i učesnice.

Dodatna pogodnost za učesnike/ce: U toku trajanja seminara roditelji – učesnici/ce programa mogu koristiti usluge Nahline igraonice za djecu po cijeni od 7 KM po seminaru (donja dobna granica je 4 godine), uz prethodnu najavu. 

Nema savršenih i nepogrešivih roditelja, kao što nema savršenog i nepogrešivog roditeljstva. Važno je saznanje da u svakom trenutku možemo napraviti promjenu.