svaki dan, 12.00 – 20.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Članice Nahlinog kluba mladih učestvovale u utrci Run4Erasmus

U nedjelju, 20. oktobra 2019. polaznice Nahlinih programa za mlade učestvovale su u trci „Run4Erasmus“ na Vilsonovom šetalištu. Riječ je o trci od 5 kilometara čija je svrha bila promocija studentskih i akademskih programa razmjena u zemljama Evrope te promocija drugih prilika koje se nude mladima s ciljem akademskog usavršavanja i profesionalnog razvoja. Organizatori su bili regionalna nevladina organizacija Western Balkans Alumni Association (WBAA) i Mreža studenata BiH (ESN BiH).

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

 Na trci su bili prisutni predstavnici organizacija koje su direktno i indirektno uključene u programe razmjena te sami učesnici/ce Erasmus+ programa koji su iz prve ruke ponudili sve potrebne informacije i podijelili svoja iskustva sa zainteresovanima. Učešće na trci bilo je besplatno, a za učesnike i učesnice su osigurane medalje, majice, osvježenje i elektronski certifikati, dok su pobjednici dobili sadnice zimzelenog drveća.

Utisci članica Nahlinih programa za mlade:

Odlično organizovana utrka koja je okupila mnogo mladih i ambicioznih ljudi na jednom mjestu s ciljem promovisanja Erasmus+ programa. Odlično iskustvo za mene kojoj je ovo bila ujedno i prva utrka. Učestvovala sam na programu razmjene te sam svojim prisustvom željela ohrabriti i druge da se prijave i steknu ne samo akademsko nego i životno iskustvo koje nema cijene. Definitivno dolazim i sljedeće godine. Sadnice kao nagrade su posebna inspiracija. (Zejneb)

Prije sam trčanje doživljavala kao napor, sada gledam na to kao izazov. Priliku da svoje tijelo učinim zdravijim i svoju volju jačom. Ova utrka mi je donijela moju prvu medalju i nadam da se da je tek jedna od utrka koju ću istrčati. (Alma)

Poseban sportski duh gdje se jednako pljeskalo i navijalo za one prve i posljednje koji su prošli kroz cilj. Čast mi je bilo učestvovati na ovakvom događaju. (Merjema)