fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Zimski raspust ispunjen dobrom energijom i inspiracijom za 61 tinejdžerku!

I ovog raspusta naš centar je bio mjesto susreta tinejdžerki koje su pohađale program Nahlinog teen kluba! Ove zime nas je bilo više nego ikad prije, pa su tako tri grupe tinejdžerki, ukupno njih 61, posljednje dvije sedmice januarskog raspusta svojom energijom i idejama osvajale prostorije Nahle!

Pripremila Ilma Čosić, koordinatorica Nahlinih programa za mlade

Radovale smo se kako novim, tako i već poznatim licima i skupa učile o vlastitim identitetima, razvijale komunikacijske vještine, učile kako se nositi sa stresom i kako sebi možemo olakšati donošenje odluka. Gledale smo film i razgovarale o životno važnim temama koje smo u filmu otkrile – prihvatanju različitosti, otvorenosti u poimanju stvari i – odvažnosti! Odvažnosti da činimo stvari koje nas ispunjavaju, da učimo i gradimo svoju ličnost, ali i pazimo na ljude oko sebe dok trčimo ka svojim ciljevima.

S prvim velikim snijegom ove zime otišle smo u obilazak Zemaljskog muzeja i zajedno otkrivale nove detalje koji se kriju u starim postavkama i vlastitom imaginacijom odlazile u prošla stoljeća i zamišljale kako je to sve izgledalo i kako bi se mi prilagodile takvom životu.

Nahlin teen klub nije samo edukacijski program, to je siguran i podržavajući prostor u kojem tinejdžerke zajedno mogu istraživati, učiti i rasti. Naš cilj je da kroz pažljivo pripremljen kurikulum osnažujemo mlade djevojke da grade osnovne životne vještine koje će biti baza za sve nadolazeće uspjehe i izazove.

Za mene je Teen klub bio jedna velika podrška u izgradnji moje ličnosti, samopouzdanja i razmišljanja na zdrav način. Smatram da bi svaka djevojka trebala proći kroz sva četiri modula ovog programa, da upotpuni sebe i svoju ličnost.

Provela sam sedam nezaboravnih dana u Teen klubu gdje smo svakodnevno učestovali u edukativnim radionicama. To iskustvo mi je donijelo nevjerovatnu motivaciju, nove prijatelje i obilje znanja. Kroz izuzetno zanimljive radionice, stekla sam brojne korisne vještine i spoznaje koje su me fascinirale. Bilo je zaista super iskustvo koje će mi ostati u lijepom sjećanju. Ovaj projekt je izuzetna prilika za sve tinejdžerke koje žele znanje i spoznaju o kvalitetama koje posjeduju.

Za kraj, želimo zahvaliti prijateljima ovogodišnjeg Teen kluba –  kompaniji “Hoše komerc” koja je osigurala slatke pauze za naše polaznice te Zemaljskom muzeju koji nam je omogućio besplatan obilazak muzejskih postavki. Svaka podrška nam je dodatni podstrek i motivacija, a saradnja na ovako društveno važnim projektima može rezultirati samo uspjehom!

Našim tinejdžerkama želimo sretan početak novog polugodišta, puno novih znanja i vještina i jedva čekamo da se opet družimo u augustu kad planiramo ljetni teen klub.

Na fotografijama možete vidjeti neke od momenata koji su obilježili dvije sedmice januarskog raspusta! Zajedno smo opet u augustu, čekat ćemo vaše prijave.