fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Zajedno uvijek možemo više!

Prethodnih nekoliko mjeseci, u saradnji sa Savezom Sumero, u Nahli smo pružali podršku osobama iz najranjivijih kategorija našeg društva, kako bismo njihovu svakodnevnicu učinili ljepšom i kvalitetnijom. Djevojke i žene iz Sumera u Nahli su doživjele potpuno nova iskustva, stekle korisna znanja i uspješno savladale nove vještine kroz kurseve šivenja i osnova rada na računaru te fitness programe.

Centar za edukaciju i istraživanje Nahla u svojoj misiji osnaživanja žena posebnu pažnju posvećuje ranjivim kategorijama, nastojeći im biti ruka podrške i pružiti jednake šanse za dostojanstven i kvalitetan život. U tom cilju uspostavili smo i saradnju sa Savezom organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Federacije Bosne i Hercegovine – „Sumero“ koji okuplja nevladine organizacije i javne ustanove za osobe s invaliditetom iz 11 gradova s područja cijele FBiH. Savez „Sumero“ radi s više od 150 osoba pojedinačno, ali i s njihovim porodicama, nastojeći poboljšati kvalitet života i socijalno uključivanje osoba s intelektualnim poteškoćama i njihovih porodica.

Od marta ove godine do danas Nahline kurseve šivenja, osnova rada na računaru i fitness programe pohađalo je 7 korisnica iz Saveza „Sumero“.

Posebno nas raduje da su se polaznice u pozitivnom i inkluzivnom ambijentu CEI Nahla osjećale dobrodošlim i prihvaćenim, kako kod predavača, tako i kod drugih polaznica različitih programa i cijelog kolektiva Centra koji je blagonaklono gledao na njihovu posvećenost i ustrajnost u postizanju ciljeva.

O saradnji s Nahlom asistentica za podršku iz Saveza „Sumero“ Ermina Greda istakla je:

Saradnja s Nahlom doprinijela je integraciji osoba s invaliditetom te većem stepenu edukacije i socijalne uključenosti. Zadovoljni smo načinom rada i pristupa prema ovoj osjetljivoj kategoriji, ne samo predavača, nego i ostalih učesnica na edukacijama koje su pohađale naše djevojke. U narednom periodu radujemo se nastavku saradnje s Nahlom. Sretni smo što u lokalnoj zajednici nailazimo na ovakve organizacije koje nam pružaju podršku i spremne su na saradnju kako bismo poboljšali status osoba s invaliditetom u zajednici.

I mi se radujemo nastavku saradnje i novim osmijesima na licima naših polaznica!