fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Uspješno završen projekt “Mentoring za rast”

Kao znak podrške poduzetnicama na njihovom poduzetničkom putu i u znak zahvalnosti Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo, partnerskoj instituciji koja je osigurala sredstva za realizaciju besplatnog programa „Mentoring za rast“ za dvadeset poduzetnica i partnerskom portalu Bizbook.ba, u četvrtak, 23. jula 2020. u multimedijalnoj sali CEI Nahla organizirana je svečanost povodom uspješnog završetka ovog sedmomjesečnog projekta.

Tokom programa „Mentoring za rast“ dvadeset poduzetnica, vlasnica i/ili menadžerica mikro, malih i srednjih preduzeća koja posluju kraće od tri godine, prošlo je kroz program sedmomjesečne stručne poslovne podrške koja je obuhvatila grupni i individualni mentoring u sljedećim oblastima:  komunikacijske vještine, osiguravanje vanjskog finansiranja, marketing, prodaja, računovodstvo i finansije. Program je, između ostalog, rezultirao i međusobnim umrežavanjem poduzetnica, kao i njihovim umrežavanjem sa stručnjakinjama iz poslovnog sektora, što je u konačnici doprinijelo boljoj pripremi njihovih biznisa da lakše prebrode izazove uzrokovane pandemijom.

U prethodnih sedam mjeseci, svjedočili smo razvoju i širenju biznisa na više različitih načina, od širenja poslovanja preuzimanjem drugog poslovnog subjekta, otvaranja novih objekata, zapošljavanja novih ljudi, redizajna i rebrendinga unutar poduzeća, lansiranja novih linija proizvoda, otkrivanja novih kanala distribucije do potpune transformacije biznis modela kroz koju je bilo moguće iskoristiti veći potencijal biznisa.

Bilo je zadovoljstvo raditi s perspektivnim poduzetnicama i biti im podrška u teškim vremenima pandemije. Radujemo se budućim zajedničkim aktivnostima u uspješnim poduzetničkim pričama.

Kroz Nahlin program Mentoring za rast imala sam priliku da upoznam 19 sjajnih žena, poduzetnica s kojima sam imala mogućnost razmijeniti znanja i iskustva, kao i da pružimo podršku i pomoć jedne drugima. Pri tome smo imale podršku mentorica koje su stručnjaci u različitim oblastima. Zaista korisno iskustvo koje bih preporučila svim poduzetnicama.

Veoma koristan program koji me osnažio da krenem dalje, hrabrija, sigurnija u sebe. Riješene su mi mnoge nejasnoće glede biznisa, dobila sam konkretne savjete kako da poboljšam i kako da njegujem ono što moj biznis jeste. Moje iskrene preporuke. Veliko bravo!

Samopouzdanje se povećava novim vještinama i novim znanjima. Dobijamo krila i spremne smo da poletimo dalje i više.

Veliko hvala Nahlinoj poslovnoj zajednici i hvala svima koji su omogućili da ovaj program uspije. Mjesto na kome samopouzdanje procvjeta, mjesto gdje se gradi prijateljstvo, mjesto pozitivne energije, prihvatanja i umrežavanja.


Nahlu sam zaista zavoljela, toliko mi je pomogla da vratim samopouzdanje da je to zaista teško riječima opisati. Nahla je otvorila vrata i usmjerila ženu kako da se postavi prema jednom velikom i surovom društvu. Nahla edukuje, odgaja, savjetuje, gura i unapređuje ženu u svim segmentima njenog razvoja. Hvala Nahli što mi je pokazala ljepšu stranu poslovnog i profesionalnog segmenta života.

Zahvaljujemo Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo, uz čiju je finansijsku podršku osigurano besplatno pohađanje programa za 20 poduzetnica, na prepoznavanju važnosti žena u poduzetništvu, te partnerskom portalu Bizbook.ba na odličnoj saradnji.

→  KONTAKT

Džemala Bijedića 122,

71 000 Sarajevo

Tel: 033/710-650

Fax: 033/710-651

info@nahla.ba

Prilaz ul. Bosanskih šehida bb,

77 000 Bihać

Tel: 037/352-200

Mitra Trifunovića Uče bb,

75 000 Tuzla

Tel:  035/205-699