fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Zašto šutnja nije zlato? - webinar

Imajući na umu da svaka osoba, bez obzira na spol, ima pravo na vlastiti identitet i integritet dužni smo kao društvo omogućiti da djeca i mladi odrastaju u okolini koja će za njih biti sigurna i sa osobama koje će poštovati kako njihov psihički tako i fizički integritet, u porodicama koje će biti sigurne, u školama i na fakultetima gdje će se štititi njihov integritet, da odrasle osobe (žene i muškarci) imaju sigurno radno okruženje gdje će se isto tako poštovati njihov psihički i fizički integritet. Šta se dešava kad ove svoje dužnosti prema mladima ne ispunimo?

Pridružite nam se u četvrtak, 25. februara 2021. u 18h na FB live na Nahlinoj FB stranici – razgovaramo s Mirsadom Hadžić, pedagoginjom-psihologinjom s bogatim iskustvom u radu s mladima. Neke od tema o kojima ćemo razgovarati:
 
  • kako djevojke i mladići mogu zaštititi svoj integritet i tijelo od osoba koje im se obraćaju riječima sa seksualnom konotacijom, koje ih dodiruju na način koji se njima ne sviđa ili ih seksualno uznemiravaju na bilo koji način?
  • kako i od koga da zatraže pomoć ukoliko trpe neki od oblika seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja?
  • kakve psihološke i socijalne posljedice ovaj vid nasilja ostavlja na žrtve?
  • kako da roditelji prepoznaju da je njihovo dijete žrtva seksualnog uznemiravanja ili zlostavljanja?
  • koja je odgovornost roditelja i nastavnog osoblja u školama i na fakultetima u zaštiti mladih osoba od ovakvog oblika nasilja?

Ukoliko nam se pridružite, bit ćete u mogućnosti i direktno postavljati pitanja.

Vrijeme održavanja webinara: četvrtak, 25. februar 2021. od 18.00 do 18.45