fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Košnica (Hive) – projekcije nagrađivanog filma u 5 bh. gradova

CEI “Nahla” uz podršku Ambasade Švicarske u BiH organizuje specijalne projekcije filma Košnica (Hive) i prateće panel diskusije na temu rodne ravnopravnosti u različitim segmentima života u pet bh. gradova: Bihaću, Travniku, Goraždu, Brčkom i Tuzli.

Film HIVE (“Košnica”) inspirisan je istinitom životnom pričom Fahrije Hoti iz sela Velika Kruša i njenom borbom za vlastitu i egzistenciju svoje porodice u jednom duboko patrijarhalnom društvu. Riječ je o filmu koji je u užem krugu kandidata za ovogodišnjeg Oskara i uvjerljivi je pobjednik prošlogodišnjeg Sundance Film Festivala.

Nakon projekcije filma u svih pet bh. gradova u okviru panel diskusije razgovarat ćemo sa sagovornicima: predstavnicima/cama ambasade, predstavnicima javne uprave i državnog sektora, predstavnicima/ama nevladinog sektora i omladinskih organizacija te poduzetnicama o temama unapređenja rodne ravnopravnosti i pozicije žena u bh. društvu, zapošljavanju i poduzetništvu.

Ukoliko ste iz Bihaća, Travnika, Goražda, Brčkog, Tuzle ili ste možda u njihovoj blizini ne propustite pogledati ovu priču o jedinstvenom borbenom duhu žena s kojom se mogu poistovjetiti i mnoge žene u BiH. Ova topla i snažna priča će vas dirnuti, ali i natjerati na razmišljanje.

Koje su prepreke i mogućnosti razvoja poduzetništva žena unutar lokalnih zajednica? Da li je poduzetnička odvažnost žena ključna za uspjeh? Osnaživanje žena za bavljenje poduzetništvom – kome to treba?

Diskutujte s nama na panelu koji će biti organizovan nakon projekcije filma.

POGLEDAJTE TRAILER FILMA