fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

“Kako ne postati žrtva nasilja u vezi i/ili braku?“ – radionica

U okviru Međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ u nedjelju, 26. 11. 2023. u Nahli organiziramo radionicu za djevojke: “Kako ne postati žrtva nasilja u vezi i/ili braku?“ Kroz ovu radionicu saznajte koji su najčešći oblici nasilja u partnerskim vezama, koliko su mlade djevojke izložene nasilju, kako se zaštititi i kako izaći iz nasilne partnerske veze.

Nasilje je skup ponašanja koja za cilj imaju kontrolu nad nekom individuom i koja narušavaju tjelesni i duševni integritet osobe. Nasilje nad ženama odraz je društvenog položaja muškarca i žene kroz historiju, odnosno nejednake raspodjele moći. Statistički podaci kažu da je 47% žena u BiH iskusilo neki oblik nasilja.

Povodom Međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ CEI Nahla organizira radionicu za djevojke: “Kako ne postati žrtva nasilja u vezi i/ili braku?“

Kroz ovu radionicu saznajte koji su najčešći oblici nasilja u partnerskim vezama, koliko su mlade djevojke izložene nasilju, kako se zaštititi i kako izaći iz nasilne partnerske veze.

Voditeljica radionice: Azra Ibrahimović, voditeljica Nahlinog psihološkog savjetovališta
Mjesto održavanja: CEI „Nahla“
Termin: 26.11.2023. u 16h