fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Dodijeljene stipendije društveno aktivnim studenticama

Kraj 2023. godine obilježavamo dodjelom stipendija društveno aktivnim studenticama! Zahvaljujući donatorima/kama iz Bosne i Hercegovine i inostranstva i ove godine su prikupljena sredstva i dodijeljene stipendije za vrijedne društveno aktivne studentice, članice Nahlinog kluba mladih Tignum. Ove godine skupili smo sredstva za pet stipendija od kojih tri za studentice u Sarajevu i po jedna za studentice u Bihaću i Tuzli.

Kroz različite vidove edukacije, podrške i ohrabrenja nastojimo doprinijeti dodatnom usavršavanju kvalitetnih pojedinki, budućih ekspertica u različitim poljima nauke u Bosni i Hercegovini. Kroz rad s mladima trudimo se kod njih razvijati potrebu za društveno korisnim radom, proaktivnom i korektivnom akcijom u njihovoj užoj i široj zajednici.

Posebno smo sretni kad, uz vašu pomoć, uz sve to uspijemo poboljšati i životni standard angažiranih i perspektivnih studentica osiguravanjem stipendija koje im olakšavaju svakodnevne izazove u ključnoj fazi kada uče i razvijaju svoje potencijale.

Sa zahvalnošću svima koji su učestvovali u pružanju podrške društveno aktivnim studenticama, posebno ističemo podršku na humanitarnom bazaru u okviru Dana otvorenih vrata Nahlinog kluba mladih “Tignum”. Raduje nas da se cijela zajednica uključuje u realizaciju ideja koje za cilj imaju kreirati kvalitetnije, prosperitetnije i slobodnije društvo.

#uključise

Ako želiš u našem društvu ostaviti vlastiti trag trajnog dobra i posijati sjeme pozitivnih promjena kod budućih generacija, postani i ti dio Nahline mreže podrške društveno aktivnim studenticama na neki od sljedećih načina: