Spremne za svako radno okruženje!

Povodom uspješnog završetka petomjesečne obuke u Centru za edukaciju i istraživanje „Nahla“ realizirana je svečana dodjela certifikata za 14 budućih poslovnih sekretarki.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Nahlina obuka za poslovnu sekretarku omogućila je polaznicama da steknu kompetencije u oblasti poslovne administracije za rad u dinamičnom i izazovnom poslovnom okruženju.

„Obuku smo realizirali  od  decembra 2016. do kraja aprila 2017, a obuhvatila je 170 časova praktičnog i teoretskog rada s polaznicama koje su realizirali stručnjaci i stručnjakinje iz oblasti poslovnih vještina i informacijskih tehnologija. Posebno značajan dio obuke bila je mentorska podrška i karijerno savjetovanje u toku kojih su definisani profesionalni interesi i sposobnosti svake od polaznica. Na osnovu tih informacija polaznice smo već povezali s potencijalnim poslodavcima, istakla je Sunita Dizdar-Hodžić, koordinatorica ovog projekta.

Ilma Softić, jedna od polaznica obuke, rekla je: „Ono što me motiviralo na upis jeste program obuke koji mi se činio odličnim i u praksi se tako i pokazalo. Cijeli edukacijski program bio je usmjeren ka našoj izgradnji, od psihološkog do poslovnog stajališta. Dobili smo zaista veliku podršku. Meni je konkretno posebno značio puno jer sam se odmah uspjela zaposliti.

Polaznice su besplatno pohađale obuku zahvaljujući podršci Fondacije Muharem Berbić.