svaki dan, 12.00 – 20.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

POSLOVNO SAVJETOVALIŠTE

Nahlino porodično i psihološko savjetovalište posvećeno je rješavanju psiholoških problema i razvijanju dugoročnog emocionalnog zadovoljstva svojih korisnika kroz primjenu efikasnog psihološkog savjetovanja s dugoročnim efektima. 

Šta su ciljevi psihoterapije  

  • Pomoći vam u prepoznavanju vlastitih snaga i potencijala.
  • Pomoći vam u prepoznavanju misli, osjećaja i ponašanja ili okolnosti koje vas ometaju u ostvarivanju vlastitih ciljeva.
  • Pomoći vam u postavljanju ciljeva i razvijanju konkretnih planova za prevazilaženje prepreka i smetnji.
  • Koristiti specifične intervencije ako su one potrebne i odgovaraju vašim potrebama i ciljevima.
  • Predložiti konkretne zadatke kroz koje ćete lakše steći uvid u vlastite probleme.

Nahlino psihološko savjetovalište je počelo s radom u januaru 2009. i od tada smo pokrenuli različite vrste terapija i savjetovanja: 

Individualna terapija čija je praktična korist rješavanje psiholoških teškoća koje se odražavaju na cjelokupno funkcioniranje žene, kao što su dugotrajna depresija, anksioznost, česte promjene raspoloženja, strahovi i fobije koji utječu na odnose u porodici i izazivaju poteškoće na privatnom i profesionalnom planu. S poboljšanim psihosocijalnim kompetencijama koje uvježbaju na tretmanima i tehnikama za ovladavanje problemima zbog kojih su se obratile u savjetovalište, korisnice su ohrabrene da ne izbjegavaju probleme nego da se s njima uhvate u koštac. 

Grupna terapija tokom koje kroz grupnu dinamiku i interakciju korisnice osim stručne pomoći dobijaju i podršku grupe, pri čemu osjećaju slobodu da govore, iznose svoje strahove i dileme i dijele ih s drugima jer pripadaju istoj interesnoj grupi. 

 Psihoterapija bračnih parova koja pomaže bračnim parovima da na vrijeme prepoznaju probleme i zajednički pronalaze najbolja rješenja. 

 Savjetodavni rad s odraslim osobama, djecom, adolescentima, mladima i roditeljima. 


U rad Savjetovališta uključene su stručne osobe: psiholozi, psihoterapeuti različitih psihoterapeutskih pravaca koji svojim znanjem i iskustvom pružaju pomoć i podršku svakom klijentu pojedinačno i pomažu im da prevladaju i najteže životne prepreke.

Zakazivanje termina na broj 033/642-052 u periodu od 13 do 19 h svakim danom osim petka i subote.

KONTAKT OSOBA

Azra Ibrahimović

Rad u savjetovalištu inspiriše me da iznova učim o sebi i drugima, o onome što je u meni i oko mene i trudim se da uradim barem malo dobra kako bi ovaj svijet bio bolje mjesto za sve nas. Divan je osjećaj raditi nešto iz ubjeđenja i zato što beskrajno vjerujete u to. Pokazalo se da je naše savjetovalište postalo mjesto za susret sa svojim vrlinama i manama, željama, strahovima, neuspjesima, snovima, gubicima, sa svojom tugom. Taj susret izazove uzbuđenje, sreću, nadu i na kraju vas učini slobodnim, kad zavirite u svoj unutrašnji svijet i nađete rješenja za kojim tragate.

Telefon: + 387 33 642-052