Pčelice sveznalice

Posebno osmišljen cjeloviti razvojni program za djecu od 4 do 9 godina, obuhvata naučno-istraživačke, jezičke, kreativne i umjetničke radionice. Radionice priprema i vodi Zada Agić, diplomantica Odsjeka za pedagogiju i polaznica magistarskog studija pedagogije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

SEDMIČNI RASPORED

PONEDJELJAK

UTORAK

SRIJEDA

ČETVRTAK

PETAK

 

PČELICE PRIČALICE

 

PČELICE ČITALICE

 

PČELICE MAŠTALICE

 

PČELICE ZVJEZDICE

 

PČELICE PITALICE

 

18.00-20.00

 

 

18.00-20.00

 

 

18.00-20.00

 

 

18.00-20.00

 

 

18.00-20.00

 

+ edukativni    boravak

+ edukativni boravak

 

+ edukativni boravak

 

+ edukativni boravak

 

+ edukativni boravak

Cijena pojedinačne radionice: 5 KM

Prijave i uplate  na Nahlinom info desku. Radno vrijeme: svaki dan od 12 do 20h. Informacije na telefon 033/710-650 ili e-mail pcelice@nahla.ba

Napomena: Nahlina igraonica radi radnim danima od 17 do 21h.

OPIS RADIONICA:

PČELICE PRIČALICE

UČIMO ENGLESKI JEZIK kroz aktivno slušanje, čitanje, pisanje te kombinaciju interaktivnih jezičkih vježbi u grupi, koristeći se različitim tehnikama i metodama prilagođenim uzrastu djece i njihovim mogućnostima te audio-vizuelnim sredstvima.

PČELICE ČITALICE

NJEGUJEMO VJEŠTINU ČITANJA kroz prepoznavanja slova, vezivanje i interpretaciju, naglašavajući razumijevanje sadržaja, pitanja i odgovore, izražavanje zapaženih ideja i događaja i unapređivanje vokabulara.

PČELICE MAŠTALICE

RAZVIJAMO KREATIVNOST, FINU MOTORIKU I ESTETIKU pokretima koji proizilaze iz mašte, a ideje pretvaramo u stvarnost, otkrivajući talente, njegujući preciznost i slobodu izražavanja.

 

PČELICE ZVJEZDICE

KORAČAMO U MUZIČKO-DRAMSKI SVIJET kroz note i pokrete čiji sadržaji omogućavaju izražavanje unutrašnjih ideja, slobodu pokreta,poboljšavaje emocionalne inteligencije, komunikacijskih i individualnih osobina, pamćenja, empatije kao i oslobađanja od unutrašnjih strahova.