svaki dan, 12.00 – 20.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Na pragu proljeća u dvije austrijske metropole - Grazu i Beču!

CEI Nahla i turistička agencija Bosnia Travels 28, 29.  februar i 1. mart 2020. vode vas na putovanje (tri dana, jedno noćenje) u dvije austrijske metropole – Graz i Beč!

Na pragu proljeća krenite s nama u dvije austrijske metropole i uživajte u prekrasnoj arhitekturi i historijskom naslijeđu Graza i Beča! 

Upoznajte grad uzbudljive prošlosti na rijeci Muri, s bogatom historijskom, kulturnom i umjetničkom tradicijom – upoznajte Graz. Prošetajte njegovim tradicionalnim i modernim ulicama, dopustite da vas iznenadi prekrasna stara jezgra grada i otkrijte romantičnu arhitekturu građevina iz različitih historijskih razdoblja i umjetničkih stilova. Upustite se i u nezaobilaznu šoping avanturu, jer znamo da posjeta Grazu bez toga ne može proći.

Uživajte u otkrivanju živopisnog, multikulturalnog, carskog grada u srcu Evrope – Beča – mjesta ukrštanja raznih kultura i utjecaja. Posjetite dva spektakularna, barokna dvorca iz 18. vijeka i njihove očaravajuće vrtove – nekadašnji carski ljetnikovac, Schönbrunn i dvorac Belvedere. Uživajte u razgledanju centra grada u kojem raskošne građevine odražavaju sjaj nekadašnjeg carstva, a muzeji i galerije kriju obilje svjetskih remek djela, i ne zaboravite da probate čuveni bečki delikates – saher tortu. Uvjereni smo da nećete odoljeti šarmu  grada lepršavih valcera, stvaralaštva Mocarta, Betovena, Hajdna, Štrausa, koji svojom kosmopolitskom atmosferom očarava posjetioce.

PROGRAM PUTOVANJA
(tri dana i jedno noćenje)

1. DAN (28. februar, petak)

Polazak u 21.00 ispred CEI Nahla (ulica Džemala Bijedića 122).

2. DAN (29. februar, subota)

Dolazak u Graz u ranim jutarnjim satima i odlazak u šoping centar Seiersberg u kome je predviđeno slobodno vrijeme do 14.00. Nakon šopinga slijedi obilazak grada s vodičem okvirno od 14.00 do 16.00. U periodu od 16.00 do 18.00 predviđeno je slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili opcionalno obilazak Islamskog kulturnog centra uz druženje sa ženama iz aktiva žena “Hatidža” i besplatnu večeru. Polazak prema Beču oko 18.00h. Dolazak u Beč predviđen je oko 21.00h, nakon čega slijedi prijava u B&B Hotel Wien-Hauptbahnhof.

3. DAN (1. mart, nedjelja)

Nakon doručka u hotelu (do 8.30) i odjave u 8.45 krećemo u obilazak Beča s turističkim vodičem (trajanje ture oko 3 sata). Nakon ture predviđeno je slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Slijedi povratak u Sarajevo oko 16.00. Dolazak u Sarajevo predviđen je u ranim jutarnjim satima.

Cijena aranžmana: 195 KM

Cijena uključuje:

  • Prijevoz udobnim i modernim autobusom;
  • Noćenje i doručak u hotelu 3* B&B Hotel Wien-Hauptbahnhof u Beču;
  • Vodiča u Grazu i lokalnog turističkog vodiča u Beču;
  • Pratnju vodiča tokom cijelog puta.

Napomena: Ulazak u dvorce Belvedere, Schönbrunn i Hofburg se plaća, dok je obilazak prekrasnih vrtova Belvederea i Schönbrunna besplatan. Ukoliko želite ući u dvorce, a da biste izbjegli dugotrajno čekanje, naša preporuka je da kartu kupite online. Karte možete kupiti online putem sljedećih web sajtova:

Za ovo putovanje potreban je biometrijski pasoš.

Prijave i uplate u prostorijama turističke agencije Bosnia Travels (zgrada Nahle) ili na info desku CEI Nahla (Džemala Bijedića 122) do 21. februara 2020. ili do popune mjesta. Dodatne informacije na telefone: 062 966 795, 033/610-550 ili e-mail: info@bosniatravels.com. Broj mjesta je ograničen. Mjesto se osigurava uplatom.

*Napomene:

  • organizator zadržava pravo otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika;
  • rezervaciju je moguće otkazati najkasnije do 21. februara 2020. uz povrat novca (naknadni povrat novca nije moguć).