fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Škola roditeljstva: februar-mart 2023.

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ u saradnji s Centrom za napredne studije (CNS) organizira Školu roditeljstva.

SADRŽAJ I KONCEPT ŠKOLE RODITELJSTVA

Škola roditeljstva naziv je za ciklus seminara, predavanja i radionica koji nastoji roditeljima ponuditi konkretna rješenja u prevazilaženju odgojnih problema, upoznati ih s kvalitetnom i neophodnom komunikacijom u porodici te dati prijedloge za unapređenje odgojne funkcije porodice.

Škola roditeljstva je namijenjena roditeljima, budućim roditeljima, odgajateljima, osobama koje su uključene u rad s djecom (kao što su nastavnici, pedagozi, odgajatelji) i žele steći nova znanja, vještine, kompetencije ili dopuniti postojeća.

Škola roditeljstva sastoji se od šest seminara. U realizaciji ovog edukativnog programa predviđena je primjena rada u grupi, s ciljem da se kroz niz ciljno vođenih radionica, analizu slučajeva, interaktivan rad, razgovor s roditeljima, ukaže na osnovne probleme i dileme s kojima se mogu suočiti roditelji tokom rasta, razvoja i odgoja svoje djece.

     TEME:

  1. NEPOKOLEBLJIVO SAMOPOUZDANJE ZA DJECU – 12. februar (PRIJAVI SE)
  2. RODITELJSKA MOĆ: DISCIPLINIRANJE I KAŽNJAVANJE –  26. februar  (PRIJAVI SE)
  3. DJECA JAKE VOLJE  –  5. mart (PRIJAVI SE)
  4. NASILNO PONAŠANJE KOD DJECE – 12. mart (PRIJAVI SE)
  5. KAKO PREŽIVLJENE TRAUME RODITELJA UTJEČU NA NJIHOVO RODITELJSTVO? – nedjelja, 19. mart, od 14.00 do 17.30 h (PRIJAVI SE)
  6. OTVORENA KOMUNIKACIJA U PORODICI – subota, 25. mart, od 11.00 do 14.30 h  (PRIJAVI SE)
 
 

Trajanje: Škola roditeljstva kao razvojno-preventivni program podrške roditeljima predviđa edukaciju jednom sedmično, nedjeljom, od 12. februara do 25. marta 2022. godine.

Termin održavanja: Svi seminari su nedjeljom u terminu od 14.00h do 17.30h, osim seminara “Otvorena komunikacija u porodici” koji će se održati u subotu, 25. marta od 11.00 do 14.40 h.

Način prijave: Putem PRIJAVNOG FORMULARA.

Napomena: Možete se prijaviti na jedan ili više seminara u okviru Škole roditeljstva.

Pohađanje Škole roditeljstva je BESPLATNO za sve učesnike i učesnice.

Dodatna pogodnost za učesnike/ce: U toku trajanja seminara roditelji – učesnici/ce programa mogu besplatno koristiti usluge Nahline igraonice za djecu (donja dobna granica je 4 godine), uz prethodnu najavu.

Za učesnike/ce je omogućen i popust od 30% na kupovinu knjige “Roditelji i djeca”:

                                                                  Roditelji i djeca: vodič za odgajanje djece – Kupi Knjigu

Nema savršenih i nepogrešivih roditelja, kao što nema savršenog i nepogrešivog roditeljstva. Važno je saznanje da u svakom trenutku možemo napraviti promjenu.