svaki dan, 12.00 – 20.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Škola islama: upis 21. generacije!

Pridružite nam se na 21. putovanju kroz priču o dostojanstvu, hrabrosti, jednakosti, pravdi, ljubavi, slobodi, znanju, skromnosti i nevjerovatnoj mješavini boja, jezika, nacija, kultura, tradicija koja čini čudesni mozaik jedne od najvećih religija i civilizacija na planeti.

Pronađite odgovore na svoja pitanja i dileme o islamu i različitim izazovima s kojima se muslimani danas suočavaju u savremenim društvima.

Škola islama nudi:

  • savremeni pristup u nastavi,
  • podršku stručnih i iskusnih predavačica,
  • kvalitetan izbor literature,
  • diskusije,
  • multimedijalne sadržaje,
  • projekcije odabranih dokumentarnih filmova,
  • izlete, druženja i nova prijateljstva.

Za pohađanje programa nije potrebno predznanje, od polaznica očekujemo samo otvorenost i spremnost na otkrivanje novih perspektiva.

Kroz ovaj jedinstveni edukacijski program obuhvaćena je većina značajnih aspekata islama i pitanja značajnih za život muslimana kroz sljedeće oblasti: Akaid (islamsko vjerovanje), Fikh (obredoslovlje), Kur'an i hadis, Sira (životopis poslanika Muhammeda, a.s.), Ahlak (islamska etika), Poslanikovo naslijeđe (historijski period za vrijeme vladavine četvorice pravednih vladara – halifa), Kur'an kao inspiracija, Islamski brak i porodica, Kur'anske priče, Islam u društvu i sl.

Predavačice na programu: Sabaha Dukmenić, Muvedeta Halilović, Sehija Dedović, Elmina Mušinović, Azra Ibrahimović, Amina Mujela-Botić, diplomantice Fakulteta islamskih nauka i drugih srodnih fakulteta u zemlji i inostranstvu.

Trajanje programa: dvije školske godine (jedna školska godina traje od kraja septembra do kraja juna)

Termin održavanja nastave: nedjeljom, od 10.00 do 13.30 h, a počinje 27. septembra 2020.

Nastava će se održavati kombinovano u centru uz poštovanje epidemioloških mjera i online. O dodatnim informacijama o načinu održavanja nastave, polaznice će biti naknadno obaviještene.

Škola islama je besplatna za članice Centra (godišnja članarina je 40 KM, za studentice, penzionerke i nezaposlene žene 20 KM). Saznajte kako se učlaniti OVDJE.

Prijave isključivo putem ONLINE FORMULARA. Ukoliko ne dobijete potvrdu o prijemu vaše prijave putem e-maila, molimo javite se na edukacija@nahla.ba.