fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Programiranje u Pythonu – početni nivo

Želite ući u IT svijet i postati konkurentni na tržištu rada? Želite naučiti kako se prave desktop i web aplikacije, videoigrice – naučite kodirati u programskom jeziku Python.
 
Python, jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu, lak je za učenje i korisnicima omogućava da brzo nauče da razmišljaju kao programeri/ke. Svoju popularnost duguje i veoma širokoj primjeni u IT industriji, od kreiranja web aplikacije, sofvera za procesuiranje slika, preko nauke o podacima do kreiranja videoigara.
 

Dobio je naziv po BBC-jevoj kultnoj humorističkoj seriji „Leteći cirkus Montyja Pythona“, čime nam autor poručuje da programiranje može da bude i zabavno. Python programeri/ke su trenutno među najbolje plaćenim programerima/kama, a potražnja za njima stalno raste.

Sadržaj kursa

  • Upoznavanje s radnim okruženjem
  • Tipovi podataka, petlje, funkcije, strukture podataka
  • Standardne biblioteke, moduli i paketi
  • Okviri podataka (Data Frames)
  • Manipulacija i vizualizacija podataka
  • Regularni izrazi (Regular Expressions)
  • Izrada finalnog projekta/zadatka – samostalno analiziranje određene baze podatka u samo par klikova i vizualizacija rezultata

Na ovom kursu ćete steći osnovna znanja i dobar temelj za programiranje, a posebno olakšati dalju edukaciju (SQL) onima koji su zainteresovani za posao data analitičarke.

Kurs je namijenjen početnicima, onima koji tek žele da se počnu baviti programiranjem, ali i onima koji se bave programiranjem u nekim drugim programskim jezicima i žele proširiti svoje znanje na Python. Uslov za pohađanje je poznavanje osnovnog rada na računaru.

Predavačica: Nežla Biševac, inženjerka elektrotehnike – usmjerenje IT

Trajanje: 27. novembar – 27. decembar 2023. (10 susreta po 90 minuta)

Termin održavanja nastave: ponedjeljkom i srijedom, 17.30 – 19.00

Mjesto održavanja: CEI Nahla Sarajevo, Džemala Bijedića 122

Prijave: putem PRIJAVNOG FORMULARA. Uplatu možete izvršiti do popune mjesta. Mjesto na kursu se osigurava po redoslijedu uplate. Mjesto se smatra rezervisanim isključivo nakon uplate na info desku* ili putem žiro računa – informacije o uplati putem računa možete naći OVDJE. Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba.

CIJENA KURSA je 190 KM*. (U cijenu je uračunat PDV*.)

U Nahli znanje smatramo najdragocjenijim poklonom. Zato činimo sve što je u našoj moći kako bismo iskustvo učenja u svojim edukacijskim centrima učinili jedinstvenim i poticajnim, a stjecanje znanja i vještina omogućili svakoj ženi u svom okruženju. Pored posebnih pogodnosti za učenice, studentice i penzionerke, tokom cijele godine osiguravamo i 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗻𝗮 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗮 za najosjetljivije kategorije žena na svojim edukacijskim programima. 𝗣𝗼𝗸𝗹𝗼𝗻𝗶𝘁𝗲 𝗶 𝘃𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲, tako što ćete uplatiti neki od Nahlinih edukativnih programa i pokloniti ga ženi kojoj je potreban. Više informacija možete naći OVDJE.

Ukoliko ispunjavate potrebne kriterije, ovaj kurs možete pohađati besplatno. Kako bismo osigurali jednaku dostupnost neformalnog obrazovanja svim kategorijama društva, Nahla u svim svojim edukativnim programima pruža prostor za besplatnu edukaciju ženama koje ispunjavaju zadane kriterije (nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, civilne žrtve rata).

Više informacija o načinu apliciranja za besplatno mjesto možete pronaći OVDJE.