fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Programiranje u Pythonu (početni nivo) – online nastava

Želite ući u IT svijet i postati konkurentni na tržištu rada? Želite naučiti kako se prave desktop i web aplikacije, videoigrice?  Naučite kodirati u programskom jeziku Python.
 
Python, jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu, lak je za učenje i korisnicima omogućava da brzo nauče da razmišljaju kao programeri/ke. Svoju popularnost duguje i veoma širokoj primjeni u IT industriji, od kreiranja web aplikacija, softvera za procesuiranje slika, preko nauke o podacima do kreiranja videoigara.
 

Dobio je naziv po BBC-jevoj kultnoj humorističkoj seriji „Leteći cirkus Montyja Pythona“, čime nam autor poručuje da programiranje može da bude i zabavno. Python programeri/ke su posljednjih godina među najbolje plaćenim programerima/kama, a potražnja za njima stalno raste.

SADRŽAJ I KONCEPT KURSA:

Sadržaj kursa

  • Upoznavanje s radnim okruženjem
  • Tipovi podataka, petlje, funkcije, strukture podataka
  • Standardne biblioteke, moduli i paketi
  • Okviri podataka (Data Frames)
  • Manipulacija i vizualizacija podataka
  • Regularni izrazi (Regular Expressions)
  • Izrada finalnog projekta/zadatka – samostalno analiziranje određene baze podatka u samo par klikova i vizualizacija rezultata

Na ovom kursu ćete steći osnovna znanja i dobar temelj za programiranje, a posebno olakšati dalju edukaciju (SQL) ženama koje su zainteresovane za posao data analitičarke.

Kurs je namijenjen početnicama, ženama koje tek žele da se počnu baviti programiranjem, ali i onima koje se bave programiranjem u nekim drugim programskim jezicima i žele proširiti svoje znanje na Python. Uslov za pohađanje je poznavanje osnovnog rada na računaru.

Po završetku kursa polaznicama koje uspješno završe kurs (polože završni ispit) izdat će se certifikat.

CIJENA: 95 KM*
*U cijenu je uračunat PDV.

Predavačica: Nežla Biševac, inžinjerka elektrotehnike – usmjerenje IT

Trajanje: 21. maj – 20. juni 2024. (10 susreta po 90 minuta)

Termin održavanja nastave: utorkom i četvrtkom, 17.30 – 19.00

Mjesto održavanja nastave: online, putem Zoom platforme

Prijave: putem PRIJAVNOG FORMULARA. Uplatu možete izvršiti do popune mjesta. Mjesto na kursu se osigurava po redoslijedu uplate. Mjesto se smatra rezervisanim isključivo nakon uplate na info desku*, putem Monri  platforme ili putem žiro računa – informacije o uplati putem računa možete naći OVDJE. Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba.

Detaljne upute o pravilima vezanim za pohađanje naših IT kurseva pogledajte OVDJE.