fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

OSNOVE RADA NA RAČUNARU

Ukoliko vam je potreban dokaz o poznavanju rada na računaru, ali ste nesigurni u svoje znanje ili do sada niste imali priliku da savladate osnove računarske pismenosti prijavite se na kurs Osnove rada na računaru – pripremni kurs za IT certifikat. U samo tri susreta savladajte osnove rada na računaru! 

Kurs je namijenjen polaznicama koje žele steći osnovna znanja rada na računaru, ali i onima koje žele sistematizirati postojeće znanje.

Ovaj kurs obuhvata sljedeće tematske jedinice:

  • Osnove Windows operativnog sistema
  • Unos i obrada teksta – MS Word PDF
  • Osnovni rad u MS Excelu
  • Osnovno korištenje interneta
  • Korištenje elektronske pošte
  • Korištenje cloud platformi – npr., Google Drive

Trajanje kursa: Kurs se sastoji od 12 časova nastave i jednog sata za testiranje.

Termin održavanja nastave: tri nedjelje, 5, 12. i 19. juni 2022, od 11.00 do 14.15 h

Nastava je raspoređena u dva bloka sa petnaestominutnom pauzom između njih.

  • I blok: 11.00 – 12.30
  • II blok: 12.45 – 14.15

Cijena kursa je 100 KM*

*U cijenu je uračunat PDV. U cijenu je uključeno: 12 časova nastave i testiranje za certifikat.

Testiranje za certifikat: 26. juni 2022.

Instruktorica: Seida Duranović, profesorica informatike i matematike.

Prijave: putem PRIJAVNOG FORMULARA. Uplatu možete izvršiti do popune mjesta. Mjesto na kursu se osigurava po redoslijedu uplate. Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba.

Odustajanje od kursa i povrat novca
Centar može vratiti novac isključivo u periodu dok traju prijave za kurs, a prije početka nastave. Nakon formiranja grupa i isteka roka za prijave Centar ne može vraćati novac, bez obzira na razlog odustajanja.

Redovnost dolaska na nastavu i pravila vezana za nastavni proces

Da bi ostvarila pravo izlaska na završni ispit polaznica ne smije imati više od 30% izostanaka (odnosno, na ovom kursu osnova rada na računaru ne smije izostati više od jednog dana (dva blok časa).

Detaljne upute o pravilima vezanim za pohađanje naših IT kurseva pogledajte OVDJE

U Nahli znanje smatramo najdragocjenijim poklonom. Zato činimo sve što je u našoj moći kako bismo iskustvo učenja u svojim edukacijskim centrima učinili jedinstvenim i poticajnim, a stjecanje znanja i vještina omogućili svakoj ženi u svom okruženju. Pored posebnih pogodnosti za učenice, studentice i penzionerke, tokom cijele godine osiguravamo i 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗻𝗮 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗮 za najosjetljivije kategorije žena na svojim edukacijskim programima. 𝗣𝗼𝗸𝗹𝗼𝗻𝗶𝘁𝗲 𝗶 𝘃𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲, tako što ćete uplatiti neki od Nahlinih edukativnih programa i pokloniti ga ženi kojoj je potreban. Više informacija možete naći OVDJE.

Ukoliko ispunjavate potrebne kriterije, ovaj kurs možete pohađati besplatno. Kako bismo osigurali jednaku dostupnost neformalnog obrazovanja svim kategorijama društva, Nahla u svim svojim edukativnim programima pruža prostor za besplatnu edukaciju ženama koje ispunjavaju zadane kriterije (nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, civilne žrtve rata).

Više informacija o načinu apliciranja za besplatno mjesto možete pronaći OVDJE.

Učestvujmo zajedno u izgradnji boljeg života i stvaranju vrijednosti korisne za cijelo društvo!