fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Obuka za modeliranje odjeće

Obuka za modeliranje odjeće nastala je kao rezultat Nahlinog dvanaestogodišnjeg iskustva u organizaciji kurseva krojenja i šivenja. Namijenjena je polaznicama koje su završile kurs krojenja i šivenja u Nahli (ili drugoj relevantnoj ustanovi) i koje će kroz ovaj kurs potaknuti svoju kreativnost i slobodu izražaja pri izradi unikatnih odjevnih predmeta.

Kroz program rada polaznice se neće opterećivati školskim učenjem konstrukcije, budući da smo taj dio savladali na redovnom kursu šivenja. Sada učimo da uz upotrebu mašte, jednostavnih tehnika i alata, modeliramo dizajnerske odjevne predmete i kako redizajnom starim odjevnim predmetima da udahnemo novo ruho.

PROGRAM

  • Uvod u modeliranje i konstrukciju,
  • Modeliranje direktno na papiru, modeliranje na oblikovanom papiru – 3D i modeliranje upotrebom krojačke lutke,
  • Razvijanje uzročno-posljedičnog razmišljanja, tj., razumijevanja odnosa izmjena koje napravimo u odnosu na finalni projekt,
  • Identifikacija dijelova koji se mogu modelirati i manipulacija, prilagođavanje obliku tijela i zadatoj skici modela,
  • Modeliranje haljine, suknje i bluze.

Naučite kako da dizajnirate haljinu, suknju i bluzu i isprobajte se u ulozi dizajnerice. Prijavite se na obuku za modeliranje odjeće.

USLOV POHAĐANJA OBUKE: završen kurs krojenja i šivenja u Nahli (ili drugoj relevantnoj ustanovi)

TERMINI NASTAVE

Nastava će se održavati u sljedećem terminu:

  • nedjeljom, 12.00-15.00

Trajanje: 4. decembra 2022 – 12. februara 2023. (40 školskih časova)

Obuku vodi Selma Subašić – inženjerka tekstilne tehnologije i inženjerstva i profesorica praktične nastave u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn Sarajevo

NAČIN PRIJAVE: putem PRIJAVNOG FORMULARA.

Svoje mjesto na kursu potvrđujete isključivo uplatom na info desku Nahle do popune mjesta. Naše radno vrijeme je svaki dan, osim subote, od 12 do 20h. Mjesto na kursu se osigurava na osnovu redoslijeda uplate kursa.

CIJENE:
• Redovna cijena: 250 KM*
• Za učenice srednjih škola, redovne studentice i penzionerke: 200 KM*

*U cijenu je uračunat PDV.


Odobravamo plaćanje u 2 rate. U cijenu je uračunat kompletan pribor za rad, osim tkanine, koju polaznice na osnovu uputa instruktorica samostalno kupuju.


ROK ZA UPLATU:
do popune mjesta.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba ili telefon 033/710-650

U Nahli znanje smatramo najdragocjenijim poklonom. Zato činimo sve što je u našoj moći kako bismo iskustvo učenja u svojim edukacijskim centrima učinili jedinstvenim i poticajnim, a stjecanje znanja i vještina omogućili svakoj ženi u svom okruženju. Pored posebnih pogodnosti za učenice, studentice i penzionerke, tokom cijele godine osiguravamo i 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗻𝗮 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗮 za najosjetljivije kategorije žena na svojim edukacijskim programima. 𝗣𝗼𝗸𝗹𝗼𝗻𝗶𝘁𝗲 𝗶 𝘃𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲, tako što ćete uplatiti neki od Nahlinih edukativnih programa i pokloniti ga ženi kojoj je potreban. Više informacija možete naći OVDJE.

Ukoliko ispunjavate potrebne kriterije, ovaj kurs možete pohađati besplatno. Kako bismo osigurali jednaku dostupnost neformalnog obrazovanja svim kategorijama društva, Nahla u svim svojim edukativnim programima pruža prostor za besplatnu edukaciju ženama koje ispunjavaju zadane kriterije (nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, civilne žrtve rata).

Više informacija o načinu apliciranja za besplatno mjesto možete pronaći OVDJE.

→  KONTAKT

Džemala Bijedića 122,

71 000 Sarajevo

Tel: 033/710-650

Fax: 033/710-651

info@nahla.ba

Prilaz ul. Bosanskih šehida bb,

77 000 Bihać

Tel: 037/352-200

Mitra Trifunovića Uče bb,

75 000 Tuzla

Tel:  035/205-699