fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Kurs italijanskog jezika (A1.2.) - nastava u učionici

Naučite melodični italijanski jezik za koji mnogi kažu da je najljepši romanski jezik na svijetu!

Italijanski jezik je službeni jezik u Italiji, San Marinu i u nekim švicarskim kantonima, a drugi službeni u Vatikanu, nekim opštinama u Hrvatskoj i Sloveniji.

Jedan je od najzastupljenijih jezika u dizajnu, modi, automobilskog industriji, umjetnosti…, a italijanske kompanije su jedne od dominantnijih na svjetskom tržištu.

Ako želite da putujete Italijom, radite s italijanskim poslovnim partnerima ili jednostavno uživate u učenju novog jezika? Prijavite se na drugi stepen kursa italijanskog jezika u Nahli koji od ove jeseni imamo u ponudi.

Tematske cjeline na drugom stepenu (A1.2.) kursa italijanskog jezika su:
 
  • Putovanje kroz vreme – prošla vremena: kako opisati događaje iz prošlosti, putovanja, zabave, razna dešavanja, govoriti o svom djetinjstvu, opisivati događaje.
  • Moj dan na italijanskom jeziku – povratni glagoli: kako navesti i opisati svoje dnevne aktivnosti.
  • Putujem Italijom: kako rezervisati smještaj u hotelu, snaći se na ulici, kupiti kartu na stanici.
  • Ko je rekao da je gramatika dosadna: izrazavanje učestalosti radnje, složeni prijedlozi, redni brojevi, vremenski uslovi itd.

Učenje italijanskog ne mora biti dosadno. Tokom cijelog kursa zastupljena je konverzacija i učite kroz interaktivne vježbe, radionice uz upotrebu video i audio materijala.

Prednosti naših kurseva:

U ovom ciklusu u ponudi je 2. stepen (A 1.2.) u sljedećem terminu:

  • utorkom i četvrtkom, 17.30 – 19.00 h

Trajanje: 23. novembar 2023 – 9. januar 2024. (nastava se neće održavati na datume 28.12.2023. i 2.1.2024)

Predavačica: Šejla Bećirović, profesorica italijanskog jezika

Za pohađanje drugog stepena potrebno je znati osnove italijanskog jezika. Predznanje potvrđujete certifikatom, a ukoliko ne posjedujete certifikat svoje predznanje možete utvrditi placement testom. Za pristup placement testu molimo da nam se javite na email: edukacija@nahla.ba

Prijave: putem prijavnog FORMULARA. Uplatu možete izvršiti do popune mjesta, na našem info desku, svakim danom, osim subote, od 11.30 do 20h ili online putem (detalje o ovom načinu uplate možete dobiti putem e-maila edukacija@nahla.ba). Mjesto na kursu se osigurava po redoslijedu uplate.

Cijena po stepenu: 160 KM*
*U cijenu je uračunat PDV.

Šta je sve uključeno u cijenu kursa:
• 24 časa nastave
• Materijali za nastavu (osim udžbenika)
• Završni test
• Izrada certifikata

Detaljne upute o pravilima vezanim za pohađanje naših kurseva stranih jezika pogledajte OVDJE.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba.

U Nahli znanje smatramo najdragocjenijim poklonom. Zato činimo sve što je u našoj moći kako bismo iskustvo učenja u svojim edukacijskim centrima učinili jedinstvenim i poticajnim, a stjecanje znanja i vještina omogućili svakoj ženi u svom okruženju. Pored posebnih pogodnosti za učenice, studentice i penzionerke, tokom cijele godine osiguravamo i 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗻𝗮 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗮 za najosjetljivije kategorije žena na svojim edukacijskim programima. 𝗣𝗼𝗸𝗹𝗼𝗻𝗶𝘁𝗲 𝗶 𝘃𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲, tako što ćete uplatiti neki od Nahlinih edukativnih programa i pokloniti ga ženi kojoj je potreban. Više informacija možete naći OVDJE.

Ukoliko ispunjavate potrebne kriterije, ovaj kurs možete pohađati besplatno. Kako bismo osigurali jednaku dostupnost neformalnog obrazovanja svim kategorijama društva, Nahla u svim svojim edukativnim programima pruža prostor za besplatnu edukaciju ženama koje ispunjavaju zadane kriterije (nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, civilne žrtve rata).

Više informacija o načinu apliciranja za besplatno mjesto možete pronaći OVDJE.