fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Asocijacije: mreže koje plove našim dvama morima - besplatna radionica

Asocijacije i asocijativno memorisanje je psihološki fenomen koji proces učenja i pamćenja temelji na uspostavljanju veza između predmeta. Nekada asocijacije pronalazimo podsvjesno, a nekada ovim pristupom svjesno postižemo bolje rezultate.

Na jednodnevnoj, besplatnoj radionici o asocijativnim tehnikama učenja, govorit ćemo o asocijacijama kao olakšicama prilikom memorisanja. Asocijacije koje povezuju i koje nas potiču na razmišljanje kreiraju dodatnu vrijednost koja, u konačnici znači da ne učimo mehanički, nego kreiramo pravo funkcionalno znanje.

Radionica je namijenjena svima koji su u procesu učenja, a posebno je preporučujemo studentskoj/učeničkoj populaciji i roditeljima.

AGENDA RADIONICE

  • Važnost kreativnosti učenja;
  • Učenje kroz asocijativne tehnike i nivoi asocijacija;
  • Razvijanje asocijativnog mišljenja, brzina učenja i sposobnost snalaženja u novoj situaciji;
  • Praktični primjeri asocijativnog učenja;
  • Razgovor i druženje  s voditeljicom radionice.

Termin: petak, 11.03. od 17.30. do 19.00.

Lokacija: multimedijalna sala, CEI NAHLA Sarajevo, Džemala Bijedića 122.

Voditeljica radionice: Enisa Aganović

Zbog ograničenog broja mjesta, prijava je obavezna putem PRIJAVNOG FORMULARA.

O voditeljici radionice

Enisa Aganović je edukatorica djece i mladih u oblasti razvijanja kreativnih ideja, kreativnog učenja i kritičkog razmišljanja. Autorica je knjige o asocijativnim tehnikama učenja – “Dva Mora”. U ovom djelu, autorica je nastojala objasniti kako funkcionira svijet kreativnog učenja i asocijacija. Stoga su najzastupljenije teme asocijacija kroz nivoe, asocijativne tehnike učenja kroz svetu knjigu Kur’an, kao i druge tehnike kreativnog učenja i podučavanja poput vizulizacije i kreativnog fokusiranja.