Arapski jezik kroz Kur'an

Ne propustite upis na I i II stepen intenzivnog kursa arapskog jezika kroz Kur'an! Učite arapski jezik na novi, lakši i brži način!

Ukoliko želite razumjeti sadržaje koje svakodnevno učite u namazima i dovama, ali i ostvariti osnovnu komunikaciju na arapskom jeziku, kurs „Arapski jezik kroz Kur'an“ je prava prilika za to. Ovaj kurs namijenjen je ženama koje poznaju osnove arapskog pisma.

Tokom kursa stiču se osnovna znanja o vrstama riječi, njihovoj promjeni, imenskoj i glagolskoj rečenici, jednostavnim i složenijim glagolskim formama, tvorbi riječi iz glagola te njihovom korištenju u ajetima na različitim mjestima u Kur'anu. Kroz primjere iz kratkih kur'anskih sura i dova učimo arapske riječi, sintagme, njihove relacije u rečenici i značenja. Također, najfrekventnije kur'anske pojmove tumačimo (tefsirimo) ulazeći u njihova dublja značenja, nastojeći ih prepoznati i razumjeti u kur'anskom tekstu.

Kurs se sastoji iz šest stepena, a svaki stepen ima 36 časova. Nastava počinje u ponedjeljak, 1. jula 2019., a održavat će se tri puta sedmično po 90 minuta u sljedećim terminima:

  • I stepen, ponedjeljkom, srijedom i petkom, 18.00 – 19.30
  • II stepen, ponedjeljkom, srijedom i petkom, 19.30 – 21.00

Kraj kursa je planiran za 9. august 2019.

Kurs je besplatan za članice Centra.

Kurs vodi doc. dr. Zehra Alispahić, profesorica arapskog jezika na Fakultetu islamskih nauka.

Prijave putem ONLINE FORMULARA ili na Nahlinom info desku, svakim danom od 12 do 20 sati.
 
Za dodatne informacije, možete se obratiti na email: amina.edu@nahla.ba.

DETALJI KURSA

  • BESPLATAN za članice Nahle
  • Upis na I i II stepen
  • Nastava počinje u ponedjeljak, 1. jula 2019
  • Kurs vodi doc. dr. Zehra Alispahić, profesorica arapskog jezika na Fakultetu islamskih nauka.