svaki dan, 12.00 – 20.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

ARAPSKI JEZIK KROZ KUR'AN - upis u toku

DETALJI KURSA

  • BESPLATAN za članice Nahle
  • Upis na II i IV stepen
  • Nastava počinje u utorka, 24. decembra 2019
  • Kurs vodi doc. dr. Zehra Alispahić, profesorica arapskog jezika na Fakultetu islamskih nauka.

Ne propustite upis na II i IV stepen arapskog jezika kroz Kur'an! Učite arapski jezik na novi, lakši i jednostavniji način!

Ukoliko želite razumjeti sadržaje koje svakodnevno učite u namazima i dovama, ali i ostvariti osnovnu komunikaciju na arapskom jeziku, kurs „Arapski jezik kroz Kur'an“ je prava prilika za to. Ovaj kurs namijenjen je ženama koje poznaju osnove arapskog pisma.

Tokom kursa stiču se osnovna znanja o vrstama riječi, njihovoj promjeni, imenskoj i glagolskoj rečenici, jednostavnim i složenijim glagolskim formama, tvorbi riječi iz glagola te njihovom korištenju u ajetima na različitim mjestima u Kur'anu. Kroz primjere iz kratkih kur'anskih sura i dova učimo arapske riječi, sintagme, njihove relacije u rečenici i značenja. Također, najfrekventnije kur'anske pojmove tumačimo (tefsirimo) ulazeći u njihova dublja značenja, nastojeći ih prepoznati i razumjeti u kur'anskom tekstu.

Kurs se sastoji iz šest stepena, a svaki stepen ima 36 časova i traje dva i po mjeseca. Nastava počinje u utorka, 24. decembra 2019., a održavat će se dva puta sedmično po 90 minuta u sljedećim terminima:

  • II stepen,  utorkom i četvrtkom, 18.00 – 19.30
  • IV stepen,  utorkom i četvrtkom, 19.30 – 21.00

Polaznice koje se prijavljuju na II ili IV stepen, a do sada nisu pohađale kurs arapskog jezika kroz Kur'an, na prvom susretu trebaju polagati besplatan test nivoa poznavanja jezika.

Kurs je besplatan za članice Centra. (Saznajte kako se učlaniti.)

Kurs vodi doc. dr. Zehra Alispahić, profesorica arapskog jezika na Fakultetu islamskih nauka.

Prijave putem ONLINE FORMULARA ili na Nahlinom info desku, svakim danom od 12 do 20 sati.
 
Za dodatne informacije, možete se obratiti na email: edukacija@nahla.ba ili kontakt telefon 033/610-750.