Izlet: Vranduk - Maglaj - Tešanj

CEI Nahla i turistička agencija Bosnia Travels organiziraju jednodnevni izlet: Vranduk – Maglaj – Tešanj u subotu, 26. oktobra 2019.

Posjetimo zajedno naše prelijepe gradove, oživimo uspomene na doba banova i kraljeva i prisjetimo se naše tradicije kroz posjetu Vranduku, Maglaju i Tešnju. Odabrane destinacije i dobro društvo učinit će da i ovaj izlet provedete u dobrom raspoloženju!

Program izleta:

Polazak: subota, 26.10.2019. u 8.00h ispred Nahle

Organiziran je prijevoz autobusom u oba pravca. Prvo zaustavljanje nakon polaska iz Sarajeva predviđeno je u Vranduku gdje ćemo imati priliku uživati u obilasku ove srednjovjekovne tvrđave i bedema. Organiziran je obilazak uz stručnog vodiča, kao i razgledanje svih muzejskih postavki. 

Nakon Vranduka posjetit ćemo Maglaj i obići jednu od jačih i većih utvrda u dolini Bosne – maglajsku tvrđavu. Obilaskom Kuršumlije džamije završit će se posjeta Maglaju i nastavit ćemo put ka Tešnju.

U Tešnju, gradu koji nam je poznat po uspješnim poduzetnicima, voćarstvu i najkvalitetnijim izvorima mineralne vode, imat ćemo priliku posjetiti Gradinu, tešanjsku tvrđavu, jednu od najznačajnijih i prostorno najvećih tvrđava u BiH, sahat kulu i Eminagića konak – najstariji i najljepši objekat porodičnog graditeljskog naslijeđa u Tešnju.

Participacija po osobi: 28 KM

Cijena uključuje:

  • Prijevoz udobnim i modernim autobusom;
  • Ulaznicu za tvrđavu Vranduk ;
  • Pratnju vodiča tokom cijelog puta.

Prijave i uplate u prostorijama turističke agencije Bosnia Travels ili na info desku CEI Nahla (Džemala Bijedića 122) do popune mjesta. Dodatne informacije na telefon: 033/610-550 ili e-mail: info@bosniatravels.com. Broj mjesta je ograničen.

Mjesto se osigurava redoslijedom uplate.

*Napomene:

  • organizator zadržava pravo otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih;
  • rezervaciju je moguće otkazati najkasnije 48h prije polaska uz povrat novca (naknadni povrat novca nije moguć).
  • cijena ulazince za tešanjsku tvrđavu je  2 KM
  • cijena ulaznice za Eminagića konak je  2 KM